Népi jogorvoslat a szemhéjak miatt

népi jogorvoslat a szemhéjaknál

Tartalom:

 • A szem alatti zúzódás okai
 • A szem körüli zúzódások megszüntetése
 • Sürgősségi intézkedések

A szem alatti kopoltyú – ez az egyik olyan bosszantó baj, amely sok nőt pusztít. És mindenki megoldja ezt a problémát saját módján – gyakran elég rosszul. A korrekciós ceruzák és az alapozás csak a szemhéjakat maszkolja, de nem szünteti meg őket. És ez nem egy lehetőség, mert szinte mindig a szem alatti sérülések közvetlen bizonyítékai a bõrnek vagy az egészségnek.

Ezért nagyon fontos meghatározni a szem alatti zúzódás okát, amint lehet. És elég, hogy megszüntessék ezt az okot, hogy a zúzódások önmagukban eltűnnek. Ellenkező esetben nagyon hosszú időn keresztül egyenetlen küzdelmet folytathatnak a zúzódásokkal, és a kívánt eredményeket nem lehet elérni.

A szem alatti zúzódás okai

Tehát mi okozhat zúzódást? Az orvosok számos fő okot különböztetnek meg:

 • Az erek helyének jellemzői

Abban az esetben, ha a szem alatti zúzódások időről időre nem jelennek meg, de a női satrapák szinte egész életében, valószínűleg a probléma különösen az erek helye. Abban az esetben, ha túl közel helyezkednek el a bőr felületéhez – vagy akár a felső rétegében is – azok a nagyon zúzódások jelennek meg. Úgy tűnik, hogy a helyzet reménytelen. Az első pillantásra még ebben a reménytelen esetben is meg lehet szüntetni a szemhéjakat a szem alatt. Ezt akár lézeres korrekcióval, akár speciális nyirokelvezető masszázzsal teheti meg.

 • A pigmentációval kapcsolatos problémák

Gyakran előfordul, hogy a szem alatti zúzódás oka a bőr pigmentációjának megsértése a szem alatt. Ilyen esetekben különböző szemfehérítő eljárásokkal megszabadulhat a szemhéjfoltoktól. A fehérítést egy kozmetológiai szalonban vagy otthon, speciális fehérítő krémek vagy maszkok segítségével lehet elvégezni. Nem kell reménykedni egy azonnali eredményre – a bőr felderítése érdekében legalább két-három hónapig tart.

 • Egészségügyi problémák

Abban az esetben, ha a fent leírt módszerek, hogy megszabaduljanak a zúzódástól, nem gyanakodhatnak a belső szervekkel, például a vesékkel és a szívvel kapcsolatos problémák. Természetesen nem leszel képes önállóan meghatározni egy ilyen okot. És ha időben nem fordítanak figyelmet a problémára, súlyos komplikációk jelentkezhetnek. És egy elhanyagolt betegség kezelése sokkal több időt és erőfeszítést igényel. Ezért kérjen orvosi segítséget a lehető leghamarabb.

 • Kor változik

Az időseknél nagyon gyakran a bőr állapota jelentősen változik, és sajnos túl messze van a legjobbaktól – sajnos az életkor megváltozása érezhetővé válik. A szemhéjak körüli bőr nagyon vékony, az életkor még vékonyabbá válik, miközben leesik. Egyfajta kékes “táskát” alakított ki, amelyet az orvosok a szemhéjak hercegségének neveztek. Ez az eset – az egyik legnehezebb, radikálisan megszabadulni tőlük csak plasztikai sebészet – zárójelek segítségével lehetséges.

 • Éles súlycsökkenés

És néha a szem alatti zúzódás oka nem más, mint egy többletkés elleni küzdelem. Különösen gyakran ez a 35 évnél idősebb nőknél fordul elő, mert a szemük alatt lévő bőr különösen vékony és érzékeny. És éles súlycsökkenés mellett, nagyon sokat tehet. És ennek eredményeként – a szeme kékeszöld zsákok.

 • Rossz életmód

És az esetek túlnyomó többségében a szem alatti sötét körök oka a leginkább banális – az élet rossz módja. Dohányzás, sok kávé, alváshiány – mindez szemesedést okozhat. Ebben az esetben a szem alatti sötét karikák megszabadulása érdekében újra kell gondolnia az életmódját. Ezenkívül a kozmetikai táskában kívánatos, hogy a bőrön keresztül a véráramlás javuljon a szem körül.

népi jogorvoslat a szemhéjak miatt

A szem körüli zúzódások megszüntetése

Beszéljünk, hogyan lehet megszabadulni a zúzódástól otthon. A hagyományos orvoslás sokféle módja létezik. Mindazonáltal csak a leghatékonyabbakról fogunk tudni. Figyeld meg a figyelmet – a népi jogorvoslat csak előzetes orvosi konzultáció után indítható. Teljes mértékben kizárnia minden olyan betegség lehetőségét, amely a szem alatti véraláfutást okozhat.

 • uborka

Valószínűleg neked ez nem lesz újdonság, hogy a friss uborka erős fehérítő hatással bír. És az uborka sikeresen alkalmazható a szemhéjak felszámolására. Egyes nők egyszerűen cselekednek – vágják az uborka gyűrűket, és a szem körül a bőrre tapadnak. Azonban a leghatékonyabb uborka. Ez nagyon egyszerűen történik – húzza le az uborkát a héjból, és finoman rántsa fel.

Alaposan tisztítsa meg a bőrt, és tegye az uborka tömegét a bőrön a szem körül. Hagyja kb. 30 percig, majd alaposan öblítse le folyó vízzel. Alkalmazza a szokásos hidratáló készüléket. Ezt az eljárást naponta, több hónapig kell végrehajtani. Az uborka nem okoz semmilyen kárt. Továbbá – nem csak a zúzódásokat szünteti meg, hanem jelentősen szűkíti az arc bőrt.

 • Fekete tea

Egy másik nem kevésbé hatékony népi jogorvoslat a szemhéj eltávolítására a szemek alatt a szokásos fekete teával tömöríti. A következőképpen készül: három evőkanál fekete teát tegyen egy pohárba, és öntsön 100 gramm forró vizet, ragaszkodjon egy óráig. Ezután az infúziót törölje át a gézzel, és helyezze a hűtőszekrénybe. A tömítéseket naponta, lefekvés előtt kell elvégezni.

Nedvesítse meg a tealevelben a felhordott lemezeket, majd kb. 40 percig a szem körül a bőrre tapadjon. A szárítás során a tamponokat módosítani kell. Ezután hideg vízzel öblítse le a bőrt, törölközõvel kenjen fel, és alkalmazza a szokásos tápláló krémet. Ezeket az eljárásokat a szükséges időig lehet elvégezni. Általában azonban ilyen tömések segítségével egy vagy két hét múlva meg lehet szüntetni a szemhéjakat.

 • Burgonya maszk

Abban az esetben, ha a szemcseppek duzzanattal párosodnak, megpróbálhatod megszabadulni tőlük a hagyományos burgonya segítségével. Ehhez egy kis burgonyára lesz szüksége. Alaposan mossa le és főzzön közvetlenül a héjba. Ezután húzzuk le és pirítsuk meg a villát, amíg simán nem. Miután a burgonya hűvös, tegye a bőrre a szem alatt, és hagyja 20 percig. Öblítsük le hideg vízzel és használjunk tápláló krémet. Rendszerint a hatás az első eljárás után észrevehető.

 • A petrezselyem gyökere

A petrezselyem kiváló népi gyógymód a szemhéjak eltávolítására a szem alatt. Két nagyon hatékony recept van. Az első egy petrezselyem húsleves. Készítse elő a levest, az alábbiak szerint: vágjon két evőkanál friss petrezselymet, tegyen zománcozott edénybe, és öntsön egy pohár vizet. Forraljuk fel, csökkentjük a hőt és a fedelet. Brew petrezselymet fél óra, majd ragaszkodni egy óra.

A petrezselyem csiszolását gézszöveten át kell szűrni, és üvegtartályba kell önteni. Lefekvés előtt, a bőr tisztítása után két petrezselymet petrezselymes csészékben nedvesítse meg, és csatlakoztassa a szeméhez. A tömörítés időtartama 10 perc. A kezelésnek 10-14 eljárásból kell állnia.

A második nemzeti recept, hogy megszabaduljon a zúzódástól, a petrezselyem gyökere. 50 gramm petrezselyemgyökeret zúzni kell egy faggyúszerű állapotban, hűtve egy fagyasztóban. Amikor a faggyú gyakorlatilag lefagy, könnyedén felhúzza egy villával és alkalmazza a szem körül. Hagyja 15 percig a cukrot, majd öblítse le vízzel és alkalmazza a szem környékén a szokásos hidratáló krémet. A zúzódások legtöbb esetben egy vagy két eljárás után eltűnnek. Ne végezzen többet ötnél egymás után.

 • Túró maszkok

Nagyon hatékony a túró zúzmaszk elleni küzdelmében. By the way, a túró még akkor is hatékony a hematoma – ez jelentősen javítja a vérkeringést, így – és reszorpció a zúzódások. Ez a népszerű út nagyon egyszerű – minden zsírmentes cukorkacsomagolás gézben, egy percig tegye a tejbe, majd csatlakoztassa a bőrt a szem körül. Hagyja 20 percig, majd öblítse le vízzel. A maszkokat naponta, három hétig kell elvégezni.

 • A méz és a joghurt maszkja

Egy másik nagyon jó népi jogorvoslat a szemhéjak alatt a méz és a méz maszkjai. Továbbá – ezek a maszkok javítják a bőr általános állapotát, bársonyosak és gyengédekké teszik őket, így nem csak a szem körül, hanem az egész arcra is alkalmazhatók. A maszk előkészítése nagyon egyszerű – keverjünk egy üvegtartályba egy evőkanál sovány joghurtot és természetes mézet.

Keverjük mindaddig, amíg egyenletes tömeget nem kapunk, amely a gél konzisztenciáját idézi. Lefekvés előtt alaposan tisztítsa meg a bőrt, maszk vastag réteget, és hagyja 20 percig. Ezután alaposan öblítse le folyó vízzel, majd törölközzel áztassa. A krémet nem szükséges alkalmazni. Körülbelül 10 hasonló eljárásra van szükség ahhoz, hogy a szemcseppek eltűnjenek. Ezt követően hetente egyszer egy hasonló maszkot lehet előállítani megelőző ellátásban – ez segít elkerülni az új szemcseppeket.

 • Fehér kenyér tejjel

“Az ital, a gyerekek, a tej – egészséges lesz!” Emlékszel erre a vonalra egy nagyon népszerű gyermek dalból? Tehát – a tej nemcsak a növekvő gyermek testéhez használható. A tejnek a leghatékonyabb hatása van a bőrön – hidratálja, tonizálja, fehéríti. És az élesztőben lévő B-vitamin egyszerűen szükséges az egészséges bőr fenntartásához. Mint tudják, az élesztőt nagy mennyiségben találják a kenyérben. Éppen ezért ez az eszköz olyan hatékonyan harcol a szemhéjakkal szemben.

A maszk előkészítése nagyon egyszerű – egy üvegtartályba keverjük össze egy darab fehér kenyeret és egy kevés tejet. Meg kell szerezned egy homogén tömegt, félig folyékony konzisztenciát. Tisztítsa meg a bőrt és alkalmazza a kapott keveréket a szem körül, hagyja kb. 20 percig.

zúzódások folk jogorvoslat szemében

Sürgősségi intézkedések

A fenti létesítmények mindegyike nagyon jó. Mindazonáltal egy bizonyos ideig tartanak, amelynek állománya nem mindig áll rendelkezésre. Ezért, ha a lehető legrövidebb idő alatt meg kell szabadulni a zúzódástól – például egy esti látogatást – használhat vészhelyzeti terápiát. Ne feledje azonban, hogy az ilyen intézkedések csak a legszélsőségesebb esetekben alkalmazhatók. És ezek hatása nagyon rövid lesz.

 • víz

Ha nincs időnk, a leggyakoribb ivóvíz segít megszabadulni a szemhéjaitól. Körülbelül egy órával a rendkívüli esemény előtt fél liter tiszta, még szénsavas ivóvizet kell itatni. A zúzódások egy nap eltűnnek.

 • jég

Egy másik, nem kevésbé hatékony eszköz a szemhéjzásoknak a lehető legrövidebb idő alatt történő eltávolítására, olyan jég, amely tökéletesen felhangosítja a bőrt. Leggyakrabban a népi receptek a szokásos jég használatát feltételezik. Azonban a kozmetológusok úgy vélik, hogy ésszerű a kozmetikai jég használata.

És otthon is megteheti. Például, fagyaszthat egy kamilla füstölését. A kamilla erőteljes gyulladáscsökkentő, nyugtató és tonizáló tulajdonságokkal rendelkezik, így sikeresen küzd a szemhéjjal szemben. Körülbelül három órával az “X” órát megelőzően, minden nap 30 percenként kezdje el a bőrt a szem körül a napnyugta jégkockákkal. Rendszerint a szem körüli sérülések körülbelül egy hétig eltűnnek.

A kamillahéj elkészítése meglehetősen egyszerű – három aszalt aszalt kamrával, 0,5 liter vízzel és zománcozóval kell szárítani. Öntsük a kamilla vizet, forraljuk fel egy kis tüzet, fedjük le és pároljuk 15 percig. Ezután hűtsük le a húsleveset, töröld fel gézzel, majd öntsük a jégformákat, helyezzük a fagyasztóba.

Próbálja ki, kísérletezzen – és biztosan megtalálja az Önnek tökéletes eszközt. Légy egészséges és szép!

Javasoljuk, hogy olvassa el: Hogyan lehet eltávolítani a zúzódásokat és zsákokat a szem alatt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 19 = 28