Interkosztális neuralgia

intercostalis neuralgia

A hát és a mellkas fájdalmát a legtöbb ember időnként elkábítja. Valaki úgy gondolja, hogy osteochondrosis van, és valaki még a szív gyógyszerekkel is megragadja, tévesen azt hinva, hogy a szív fáj. Azonban leggyakrabban az ilyen, néha nagyon intenzív, fájdalmas érzések oka nem más, mint intercostalis neuralgia.

Szinte mindent hallottunk egy ilyen betegségről, de csak kevesen tudják, mi az. Arról szól, hogy mi az intercostalis neuralgia, hogyan jelenik meg és mi legyen a kezelés, és az alábbiakban tárgyaljuk. Végtére is, csak az ellenség ismerete személyesen, elvárhatja, hogy megnyerje őt.

Valójában intercostalis neuralgia esetén a bordák között megtalálható az idegek kóros irritációja vagy összenyomódása. Ebben az esetben az ember a legerősebb fájdalmas érzeteket tapasztalja, amelyek egy nagyon sok fájdalmas percet hoznak egy személynek. Az orvosok a leginkább kellemetlen megbetegedések csoportjába tartoznak az intercostalis neuralgia.

Nagyon fontos, hogy orvoshoz időben orvoshoz forduljon orvos, mert – amint fentebb említettük – nagyon gyakran a mellkasi fájdalom miatt az emberek zavarosak a szívrohamokkal járó intercostális neuralgiában. És ennek eredményeképpen egyáltalán nem foglalkozik azzal, ami valóban szükséges. És az időveszteség komoly komplikációkhoz vezethet.

Az interkosztális neuralgia tünetei

Ez a betegség számos sajátos tünet által érezhető, amelyek komplexként vagy szelektíven megfigyelhetők. Minden függ az egyes egyének szervezetének sajátosságaitól. És ez attól is függ, hogy mennyire élvezi ezeket a tüneteket.

Az orvosok ilyen tüneteket tulajdonítanak:

 • Patológiai szokatlan érzetek a bőrön.

Az ember rendszeresen vagy sokkal kevésbé gyakori, folyamatosan tapasztalhat égő érzést, zsibbadást vagy bizsergést a bőr különböző részeiben. Egyébként, pontosan a bőrterület befolyásolják, attól függ, hogy az idegek melyikét befolyásolja az intercostalis neuralgia.

 • Stressz a hátsó izmoknál.

Az intercostalis neuralgiában szenvedő személy gyakran erős izomtörzseket szenved. És leggyakrabban ez a feszültség a betegség súlyosbodása során is fennáll. És egyszerűen nem pihenhet egy ember.

 • Fokozott izzadás.

A megnövekedett verejtékezés szintén jellegzetes jele annak, hogy a beteg ember ütközött az intercostalis neuralgiával. Leggyakrabban túlzott izzadás figyelhető meg a lábak, a kezek és a hónalj területén. Azonban ez a tünet az intercostalis neuralgia csak akkor tekinthető együtt a többi tüneteket.

 • Fájdalmas érzés.

Az intercostalis neuralgia gyakorlatilag elidegeníthetetlen társa fájdalmas érzések. A fájdalom intenzitása nagyon különböző lehet – enyhe vagy nagyon intenzív. Azonban minden esetben a neuralgia által okozott fájdalomérzeteknél a következő jellemző jellemző: köhögés, tüsszögés vagy fizikai megterhelés esetén a fájdalmat többször is felerősítik.

Ezek az intercostalis neuralgia jellegzetes tünetei. Azonban vannak a betegség másodlagos tünetei, amelyeket figyelembe vesz a diagnózisban, de nem tekinthetők az intercostalis neuralgia független tüneteinek. Ilyen tünetek a következők:

 • A vérnyomás emelkedése.
 • Szédülés.
 • Gyengeség a testben és remegés a kezében.

Az orvosnak először is olyan betegségeket kell kizárnia, amelyek hasonló fájdalmat okozhatnak. Például az interkosztális neuralgia zavaros lehet a szív fájdalmaival. Azonban ebben az esetben a szív fájdalmát enyhítő gyógyszerek nem enyhítik a beteg állapotát.

És ha az intercostalis neuralgia okozta fájdalom lokalizálódik az ágyéki régióban, akkor gyakran összekeverik a különféle vesebetegségekből eredő fájdalommal. És hasonló, “csaló” fájdalmak keletkezhetnek abszolút minden szervben, mivel az idegeket az organizmus minden rendszeréhez vonzzák. Soha nem lehet pontosan előre megjósolni, hogy az intercostalis neuralgia hogyan jelenik meg ebben a betegben.

Ezért abban az esetben, ha az embernek fájdalmas érzései vannak érthetetlen eredetűek, sokkal ésszerűbb, hogy ne próbálja kitalálni, hogy mi is fáj, de azonnal hívja a mentőállományt. Végtére is, az akut fájdalom mindig súlyos egészségügyi problémákat jelez. És az egészségedet viccelő, nem érdemes.

intercostalis neuralgia - kezelés

Az intercostalis neuralgia kialakulásának okai

Természetesen szinte minden ember, aki ezzel a betegséggel szembesül, érdekli annak a kérdésnek a kérdése, hogy mi okozza az intercostalis neuralgia kialakulását. Az ilyen okok nem kevéssé:

 • Kor változik. Az orvosok egyértelműen követik a tendenciát – az idős emberek gyakrabban vannak intercostalis neuralgiában, mint a fiatalok.
 • Diabetes mellitus és beriberi.
 • A gasztrointesztinális traktus betegségei.
 • A gerinc és a bordák betegségei, beleértve különböző típusú daganatokat.

Ezen tényezők mellett az intercostalis neuralgia kialakulását gyakran okozza a közönséges megfázás vagy túlcsordulás. Ezenkívül az általános fáradtság, hipotermia vagy stressz nagymértékben növeli az intercostalis neuralgia kialakulásának kockázatát. És talán még egy olyan tényező, amely gyakran okoz intercostalis neuralgiát, az osteochondrosis elhanyagolt formája.

Intercostális neuralgia kezelése

Az interkosztális neuralgiát nem lehet figyelmen kívül hagyni. És az intenzív fájdalomérzet nem valószínű, hogy ezt megengedné. A neuralgia kezelésének lényege a következő:

 • A fájdalom és az intercostalis neuralgia egyéb megnyilvánulásainak eltávolítása.
 • A csipesz eltávolítása és (vagy) az érintett ideg gyulladása.
 • A betegség kiváltó oka megszüntetése, amely valójában az interkostális neuralgia kialakulásához vezet.

Ezért kell az intercostalis neuralgia kezelésének összetettnek lennie – csak ebben az esetben igazán hatékony lesz. Rendszerint a betegség első tüneteivel a B-vitaminok, a masszázs és a fizioterápia alkalmazásának eredménye nagyon jó hatás.

Abban az esetben, ha az intercostalis neuralgia akut állapotban van, akkor a beteg szigorú pihenőhelyet mutat. Ügyeljen arra, hogy az alvónak elég szilárdnak és egyenlőnek kell lennie. Ha a fájdalom elviselhetetlenné válik, akkor az orvos újbóli blokkolást fog végezni – ez az ideget novokainnal gyógyítja, ami elveszíti érzékenységét.

Ezután a páciens olyan fizioterápiás eljárásokat ír elő, mint az UHF, a sollyx, az elektroforézis. A kezelést szigorúan egyedileg választják ki, figyelembe véve a betegség sajátosságait minden egyes betegen, aki megbetegedett. Ha a kezelőorvos minden ajánlását és előírását betartják, az neuralgia kezelése általában elég hatékony.

Javasoljuk, hogy olvassa el: Hyperhidrosis a hónalj, kezelés

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2