Hogyan kezeljük a pattanásokat és nyerjünk?

hogyan kell foglalkozni a pattanásokkalTartalom:

  • A pattanások okai
  • Kezelés szakemberekkel
  • Otthoni jogorvoslatok az aknére

Világítsd meg a tüköremet, mondd meg nekem … És a tükör néma szemrehányással válaszol. És nem meglepő, ha a bőrét “pattanások” díszíti. Véleményünk szerint a pattanás a fiatalabb generáció sorsát jelenti. Azonban a pattanásokban szenvedő felnőttek millióinak száma ellen tiltakozni fog. Valójában a szerencsétlenség megjelenéséből szinte senki sem biztosított.

Ezért nagyon fontos tudni, hogyan kell kezelni a pattanásokat és a pattanásokat. Persze, ha nem vagy közömbös a megjelenésedhez képest. És mellesleg, az egészség – elvégre, mint tudják, a szemek – a lélek tükörje és a bőr – a test tükörképe. Néhány esetben a pattanások megjelenése jelezheti az egészségi állapot problémáit.

A pattanások okai

Mielőtt elkezdi harcolni a pattanásokkal, meg kell találnia az eset előfordulását, és természetesen fel kell számolnia őket. Ellenkező esetben minden tevékenységed hasonló lesz a szélmalmok elleni küzdelemhez. Tehát a leggyakoribb pattanások a következő esetekben jelennek meg:

  • Hormonális rendellenességek

Természetesen senki sem vitatja, hogy a pattanások és a pattanások leggyakrabban serdülőkorban jelentkeznek. Tudja miért történik ez? Mert a serdülőkorban a testben a gyermeknek erős hormonális beavatkozása van. Ez az oka annak is, hogy a pattanások gyakran megjelennek a várandós anyáknál, akiknek a teste szintén megváltozik a hormonális háttérben.

Ezenkívül bármilyen hormonális rendellenesség esetén bőrproblémák is előfordulhatnak. Ezért olyan fontos orvoshoz fordulni, aki ellenőrizni fogja a hormonális háttéred állapotát. Ez segíthet időben felismerni ezeket vagy más egészségügyi problémákat, és azonosítani egy lehetséges betegséget az elején.

  • A megfelelő bőrápolás hiánya

Nagyon gyakran az akne és a pattanások oka a megfelelő bőrápolás banális hiánya. Nagyon gyakran az egyszerű mosás nem elég, különösen, ha a bőr maga olajos. A legésszerűbb lehetőség egy professzionális kozmetológus látogatása, aki értékeli a bőr állapotát, és segít kiválasztani a legjobb bőrápoló programot, amely megakadályozza az akne megjelenését.

  • Nem megfelelő táplálkozás

A harmadik helyen … rossz táplálkozás! Úgy döntött, hogy egy csésze kávéval kényeztesse el magát egy kis tortával? Nos, mindent meg kell fizetnie. És fizetni egy ilyen öröm lehet nem csak több font, hanem a pattanások. Liszt, zsíros, sült, alkohol, kávé – mindezek a termékek kiválthatják az akne megjelenését. Ezért először ellenőrizze az étrendjét.

hogyan kell foglalkozni a pattanásokkal

Kezelés szakemberekkel

Ha sok a pattanások, akkor nagyon, nagyon nehéz egyedül harcolni. Ezért ilyen esetben a legjobb, ha szakemberek segítségét keresik. Kezdje az orvoshoz, hogy orvosolja az esetleges egészségügyi problémákat. Ha ezeket a problémákat megerősítik, az orvos kiválasztja a szükséges kezelést.

Ezután menjen egy bőrgyógyászhoz vagy kozmetikushoz. Az orvos fel fogja mérni a katasztrófa méretét és kidolgoz egy egyedi programot az akne és akne elleni küzdelemre. Ez a program magába foglalja az arc mély tisztítását, a bőrgyulladás kezelését és más eljárásokat.

Otthoni jogorvoslatok az aknére

Ha nincs túl sok pattanás, megpróbálhat megszabadulni tőlük az otthoni receptek segítségével. Elvileg teljesen biztonságban vannak abban az esetben, ha nincs egy allergiás reakciója egy adott összetevőre. Mindazonáltal előzetesen konzultálni kell az orvossal – a bőrgyógyász vagy a kozmetikusgal.

  • A bőr tisztítása

Szerezzen be 1% szalicilsavoldatot a gyógyszertárban. Ez a sav értékes, mivel erős antibakteriális hatása van, kiszáradja a kiütéseket. Ez a sav nagyon egyszerűen használható – elegendő a pamutlemezt naponta kétszer nedvesíteni, és alaposan törölni a problémás területeket. Figyelj! Ha az arcon lévő bőrt kombinálják, akkor a száraz foltok elkezdhetik lehámozni. Ebben az esetben az oldatot hígítani kell tiszta, forralt vízzel 1: 1 arányban.

  • A bőr gyulladásának megszüntetése

A tisztításon túl fontos, hogy eltávolítsuk az összes gyulladásos folyamatot a bőrön. Ebből a célból használhatja a kamillahéjat tartalmazó krémt, ami nagyon hatékonyan kiküszöböli a gyulladást. A kamilla felhalmozódása nagyon egyszerű – a közepes méretű zománcozott tálban helyezzük el, 5 evőkanálnyi kamilla virágzatát – mind szárított, mind frissen felhasználható.

Ezután öntsön fél liter vizet, forralja fel és csökkentse a hőt. Forraljuk mindaddig, amíg a felére eső víz mennyisége elpárolog. Kapcsolja ki a tüzet, fedje le, és ragaszkodjon hozzá egy óráig. Akkor szükség van egy gézpárnára, hogy lehűtse a húsleveset és az üvegtartályt a fedéllel, hogy tárolja.

Naponta egyszer, lehetőleg lefekvés előtt, helyesen kell gőzölni az arcát egy forró kádas szódából. Ezután áztassa be a kamilla törmelék hűvös húslevesét, és húzza a bőr problémás területeit 20 percig. A hatás már a harmadik napon is észrevehető, de a kezelés addig folytatható, ameddig csak szüksége van rá. Annak érdekében, hogy fokozza a hatás, akkor főzni egy kicsit kamilla húsleves. Fagyasztva a penészgombákban, és ne felejts el reggelre dobni a kamilla jeget. Törölje őket arc és nyak. Először eltávolítja a gyulladásos folyamatokat a bőrön, másodszor pedig megakadályozza az új kiütések megjelenését és egy szép bónuszt – az arcod bőrét rugalmasabbá és feszesebbé tesszük!

  • Maszkok a problémás bőrre

Az eredmény megszilárdítása érdekében a kozmetológusok speciális terápiás maszkokat ajánlanak. Például kozmetikai agyagból készült maszk, amelyet gyakorlatilag bármely gyógyszertárban értékesítenek. A maszk készítéséhez híg az agyagport a szokásos forralt vízzel – egy krémes masszát kell kapnia. Az arcra vastag rétegen alkalmazzuk és hagyjuk, amíg az agyag teljesen megszárad. Ezután alaposan öblítse le sok folyó vízzel – először meleg, majd hűvös. Hasonló maszkokat legalább heti három alkalommal kell elvégezni.

Grillezni néhány aloe aljunkat a cukor állapotára, keverjük össze őket egyenlő arányban, és ragaszkodunk egy napig hűvös helyen, elkerülve a közvetlen napfényt. A maszkot vékony réteggel az arcra helyezzük, hagyjuk 20 percig, majd öblítsük le sok hideg vízzel. Ezeket a maszkokat másnap, egy hónapig kell elvégezni. Azok, akik önmagukban kipróbálták ezt a gyógyszert, azt állítják, hogy a pattanások elleni küzdelem legjobb eszköze még nem áll rendelkezésre.

De ne felejtsük el, hogy a méz okozhat allergiás reakciót akkor is, ha korábban a mézet nagyon nyugodtan tűrte. Ezért, mielőtt az első alkalmazás még mindig szükséges egyfajta allergiás vizsgálat elvégzéséhez. Tegyen egy kis csepp maszkot a fülére és a csuklójára, enyhén dörzsölje a bőrt és hagyja 30 percig. Abban az esetben, ha nincsenek allergiás nyomok a bőrön – bőrpír, irritáció vagy bőrkiütés, és maga a személy nem éri meg a kellemetlen érzést, biztonságosan megteheti ezt a maszkot.

Néha az emberek panaszkodnak: harcolunk – harcolunk a pattanásokkal, és folyamatosan visszatérnek. Miért történik ez? És minden nagyon egyszerű! Kevés tudni, hogyan kell foglalkozni a pattanásokkal. Nem szabad elfelejteni, hogy egyetlen kozmetikai eljárás sem lesz elég hatékony, ha valaki nem normalizálja életmódját, és nem módosítja az étrendet.

Javasoljuk olvasni: Acne Treatment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 56 = 59