Dufaston és terhesség

djufaston terhesség alatt

“Hányszor mondták el a világot …” Ami csak nem ismételte meg ezt a világot, beleértve a farmakológiai preparátumok önálló elfogadásának elfogadhatatlanságát anélkül, hogy orvos felírná. Ez különösen igaz azoknak a nőknek, akik egy gyermek születését várják. És ez nem véletlen – végső soron a jövő anyája nem csak az egészségéért felelős, hanem a baba egészségéért és életéért is. És nagyon gyakran előfordul, hogy a dyufaston a terhesség alatt szinte véletlenszerűen történik.

Szerencsére a terhes nők ritkán vesznek részt öngyógyításban. Azonban sajátos sajátosságaik vannak – a jövő anyái inkább kivétel nélkül alaposan ellenőrizni fogják az orvos szinte minden kinevezését. Beleértve, hogy összegyűjtsön egy maximális információt az általa kijelölt farmakológiai készítményekről. Az ilyen szorongó terhes nők számára ez az anyag írt.

Az abortusz okai

A terhes nők egyik leggyakrabban alkalmazott gyógyszere több éve volt és még mindig djufaston. A Dyufaston és a terhesség gyakorlatilag szinonimájává vált. A Dyufaston egyfajta mesterségesen szintetizált analóg progeszteron – egy női nemi hormon. Ez a gyógyszer arra szolgál, hogy segítsen egy nőnek elviselni a gyermeket, annak a ténynek köszönhetően, hogy leállítja a méh kontraktilis aktivitását.

Annak érdekében, hogy megértsük, miért orvosok, hogy a terhes nők djufaston, és pontosan, hogy ez segít megelőzni a veszteséget a gyermek, meg kell tudni, hogy mi a szokásos vetélés és emiatt, de ez is előfordulhat. Pontosan ezt fogjuk megvitatni.

Az orvosok így a következő meghatározását „vetélés” spontán, anélkül, hogy külső beavatkozás, terhesség megszakítása ebben az időszakban, amikor a gyermek még nem érte el a szükséges érettség, hogy túlélje. Egyszerűen fogalmazva, abortusz, amelyben a terhességet még a gyermek megmentése előtt is megszakítják.

Olyan okok, amelyek befolyásolhatják a terhesség normális lefolyását és a terhesség spontán megszüntetését idéznek elő, meglehetősen nagy szám. Sajnos az orvosok nem mindig igazolják ezt az okot. Több fő is van:

  • A különböző stressz-tényezők – mind a krónikus, mind az akut hatása

Bizonyára szinte mindenki tudja, hogy a jövő anyja mindenféle stresszes helyzetet elkerül minden lehetséges módon. Nagyon sajnálatos azonban, hogy gyakorlatilag a stressz elkerülése szinte lehetetlen. Azonban a terhesség első harmadában a stresszek a legveszélyesebbek, mivel a terhesség spontán megszüntetésének kockázata ebben az időszakban sokkal magasabb.

  • Terhesség alatt a várandós nő urogenitális rendszere különböző fertőzései

Mindenféle fertőző betegség, szexuális úton terjedő betegség, szintén válhat a korai spontán abortusz bűnösségévé. És az ok lehet mind krónikus fertőzés, akár akut, amelyet egy nő már a terhesség alatt szerez.

  • Nő bizonyos belső szervek krónikus betegségei

A belső szervek és a szisztémás betegségek meglehetősen nagy száma károsítja a spontán vetélést. Éppen ezért az orvosok olyan erősen javasolják, hogy minden nő kivétel nélkül terhesség előtt alapos vizsgálatot végezzen. Szélsőséges esetekben, ha ez nem történt meg a terhesség előtt, a felmérést a lehető leghamarabb meg kell tenni. Nagyon gyakran, miután időben észrevették a problémát, az orvosok segíthetnek egy nőnek abban, hogy megakadályozzák a gyermek elvesztését.

  • A terhes nő hormonális hátterének megsértése, beleértve a pajzsmirigyet is

Az egyik leggyakoribb probléma, amely a terhesség korai befejezéséhez vezet, a szokásos hormonális háttér megsértése. Leggyakrabban ezek a rendellenességek a pajzsmirigybetegségek közvetlen következményei. Ne felejtsd el – abban az esetben, ha az orvosok időben észlelték ezt a jogsértést, a helyzet nagyon nagy valószínűséggel orvosolható.

Azonban abban az esetben, ha egy nőnek több mint két egymást követő vetélése van a terhesség első felében, az orvosok azt állítják, hogy a terhesség szokásos megszakítása van. A szokásos vetélések szinte mindig a nők testében különböző hormonális rendellenességek.

Az egyik vagy másik okból a nőknek nincsenek női nemi hormonuk, mint például a progeszteron. De ő felelős annak biztosításáért, hogy a méh izmai ne szoruljanak bele, és ezzel megakadályozzák a terhesség spontán megszüntetését. Ez a tény azonban sajnos nem az egyetlen, amely a terhesség spontán megszüntetését okozza.

Emellett a progeszteron szintén hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. Végtére is, különben egy nő immunrendszere lázad, és elkezdi elutasítani a gyümölcsöt, mint idegen testet. Igen – igen, ne lepődj meg! Végül is a gyermek a vér és a test csak a fele, a második fél a pápához tartozik.

djufaston és terhesség

A Dufaston szükséges vagy …?

A Duphaston a progeszteron természetes hormon szinte teljes analógja, amelyet egy nő testében kell előállítani. Ez a farmakológiai hatóanyagok leginkább pozitív hatást nemcsak a méhösszehúzódásokat, hanem számos más élettani folyamatok játszódnak le a szervezetben a jövendőbeli anya alatt a kilenc hónap alatt.

Abban az esetben, ha egy nő teste önmagában kevéssé előállítja a progeszteron hormon mennyiségét, a szokásos terhességi terhességtől való eltérések már gyakorlatilag az első hetekből kezdődnek. Először is, egy nő a méh magas vérnyomását fejti ki – az izmai szorult állapotban vannak. Természetesen egy nő nem érezheti magát ilyen rövid idő alatt, de a nőgyógyász azonnal észre fogja venni ezt a problémát.

És abban az esetben, ha a probléma időben megtalálható, akkor segíthet az anyádnak és a kisbabának. Ez az, hogy az orvosok – nőgyógyászok és kijelölni jövő anyák Dyufaston. Ez jól felszívódik a szervezetben, mert a szerkezete és tulajdonságai a lehető legközelebb a természetes hormon – progeszteron, amely előállított női test természetes.

Egyes nők tévesen úgy vélik, hogy a Dufaston stimuláló hatást gyakorol egy nő testére, ösztönözve őt saját progeszteron kifejlesztésére. Ez azonban egyáltalán nem áll fenn – a Dufaston nem vezet a progeszteron termelés növekedéséhez. Azonban segít megőrizni azt a hormonmennyiséget, amelyet a jövő anyájának teste képes előállítani. Sőt – a Duphaston időnként erősíti pozitív hatását egy terhes nő reproduktív rendszerére, sőt az egész szervezetre.

A Dufaston egyik legfontosabb előnye, hogy a gyógyszernek egyedülálló hatása van a méh izomzatának szelektív befolyásolására, ahol valóban szükség van rá. Maximálisan kizárja az izomrostok szükségtelenül magas növekedésének lehetőségét, csökkentését, és ennek következtében csökkenti az esetleges vetélés valószínűségét.

A Dyufaston rendkívül hatékony, csak a terhesség spontán idő előtti felmondásának fenyegető veszélye, és abban az esetben, ha a nő szokásos terhességmegszakítás. A Dyufaston nagyon hatékonyan normalizálja a nő reproduktív rendszerének állapotát, felkészítve a terhesség megkezdésére és annak sikeres lefolyására, ha azt a fogantatás előtt veszi.

Nos, abban az esetben, ha már fennáll a terhesség veszélye, a gyógyszer már korábban említett módon kevésbé hatékony. Azonban, egy fenntartással – csak abban az esetben, ha a Dufaston fogadását kizárólag egy orvos szigorú felügyelete mellett végzik. A gyógyszer kinevezése előtt az orvos gondosan megvizsgálja az asszonyt, meghozza neki a szükséges vizsgálatot, beleértve egy vérvizsgálatot a hormonok fenntartására.

Ez a tanulmány rendkívül fontos, mivel vérvizsgálati eredmények alapján az orvos kiszámítja a gyógyszer ajánlott dózisát. A kezelés időtartama alatt – és általában az első és második trimeszterben tart – a nő szigorú felügyelete alatt áll. Ezenkívül a várandós anya a Dufaston-terápia során rendszeresen ellenőrzi a vér hormonszintjét.

Amikor ezt a gyógyszert törlik, az orvosnak – a nőgyógyásznak kell megoldania. A mutatók stabilizálódása után az orvos valószínűleg visszavonja a gyógyszert. Mindazonáltal nagyon óvatosan kell eljárni – a gyógyszer adagja nagyon simán csökken. Ellenkező esetben a spontán abortusz kialakulásának valószínűsége nagyon magas.

Ezért az orvosok – nőgyógyászok szigorúan figyelmezteti kismamák, hogy minden esetben elfogadhatatlan önálló abbahagyja a duphaston – időnként növekszik a veszélye, hogy elveszítik a gyermek. Ez teljesen szükségtelen, hülye és indokolatlan kockázat. Sajnos azonban a jövő édesanyjai sajnos nem vesznek komolyan ezt a gyógyszert, tekintve, hogy valami teljesen szomorú.

A drog előnyei és hátrányai

Nagyon sok terhes nő, miután megtudta, hogy bemutatják a Dufaston recepcióját, attól félnek, hogy ez a farmakológiai gyógyszer nagyon negatív hatással lesz a gyermek fejlődésére. Ez azonban egyáltalán nem fordul elő – sok csecsemő különböző tanulmányai és megfigyelései megbízhatóan bizonyítják a gyógyszer teljes biztonságát, mind az anya egészségét, mind a baba egészségét illetően. A Duphaston terhességi felülvizsgálatai a leginkább pozitívak!

Egyéb előnyei mellett a Dufaston is nagyon kényelmes – elegendő egy nő számára, hogy csak egy bizonyos tablettát inni. Ez nem biztosítja a jövő anyjának szinte semmilyen kényelmetlenséget és kényelmetlenséget. A természetes progeszteron hormonokat tartalmazó gyógyszerek pedig csak intramuszkuláris injekcióval kerülnek be a nő testébe.

Minden ilyen készítményt olajbázison készítenek, így az injekciók rendkívül fájdalmasak. Ezen túlmenően – ezek az injekciók igen, nagyon gyakran vezetnek ahhoz a tényhez, hogy az injekció beadásának helyén olyan komplikációk vannak, mint a gőzsörtelen tályogok. Egyetértek azzal, hogy ez nem a legjobb kilátása egy jövőbeli anyának, aki máris elég kellemetlen érzést érez. A Duphaston teljesen hiányzik ezekből a hiányosságokból.

Ezért abban az esetben, ha az orvos felajánlotta Önt, hogy Dufaston-kezelést folytasson, alaposan gondolja át, mielőtt lemondana róla. Nagyon valószínű, hogy ez a kezelés megmenti a baba életét. Megpróbálhatja ezt, nem igaz? Különösen azért, mert egyáltalán nem kockáztatsz!

Javasoljuk az olvasást: a vetélés a terhesség korai szakaszában

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2