Az ovuláció napjának kiszámítása

az ovuláció napjának kiszámítása

Tartalom:

 • Az ovuláció kiszámításának módszerei
 • Számolja ki az ovuláció napját egy számológéppel
 • Ismerd meg a testbeszédet!
 • Az alaptest hőmérsékletének mérése
 • Gyógyszertári tesztek

Az ovuláció az a nap, amikor a műtrágyázás lehetséges, mivel egy érett petesejt elhagyja a petefészket és készen áll arra, hogy találkozzon a spermával. Egy tojás élettartama csak 24 óráig tart, így sok időt fordítanak a megtermékenyítésre.
Vissza a tartalomjegyzékhez

Az ovuláció kiszámításának módszerei

Ezért sok páciens tervezi a terhességet, vagy fordítva, hogy elkerülje azt, próbálja kiszámítani az ovuláció napját.

De helyesen kiderül, hogy nem mindig és egyáltalán nem, mivel számos tényező befolyásolja a szervezet. Emiatt lehet egyensúlyhiány, azaz a menstruációs ciklus megszakad, különböző betegségek jelennek meg stb. Mindazonáltal vannak olyan módok, amelyek segítségével kiszámíthatod az ovuláció napját, bizonyos szabályok betartásával.

az ovuláció kiszámításának módja
Vissza a tartalomjegyzékhez

Számolja ki az ovuláció napját egy számológéppel

Ez a módszer csak akkor érvényes, ha az asszony rendszeres menstruációs ciklusban van, ha nem, akkor az információ nem tekinthető pontosnak, különösen akkor, ha az ovuláció napját a terhesség megakadályozása céljából számítják ki. Használhatja online kalkulátorként, amelyet különböző női oldalakon mutat be, és önkiszámításra. Ha csatlakozhat az internethez, akkor minden sokkal könnyebb. Az online kalkulátorban meg kell adnia a szükséges adatokat, és a program maga számítja ki mindent.

Ha ön kívánja elvégezni a számítást, és megtudja, hogyan működik ez a módszer, akkor ez a következőképpen történik. Ismerni kell a következő menstruáció megjelenésének dátumát, a 12-et le kell vonni, majd egy másik 4. A kapott napok között az ovuláció bekövetkezik. Például a következő menstruációnak december 19-én kell lennie, így 19-12 = 7, 7-4 = 3, ezért az ovuláció kezdete december 3-tól december 7-ig lehetséges.
Vissza a tartalomjegyzékhez

Ismerd meg a testbeszédet!

Természetesen ez nem lehet pontos mutató, mert nem minden lány tudja a testük összes megnyilvánulását, de vannak olyan érzékeny lányok is, amelyeken az ovuláció napját a test által adott jelek határozzák meg.

 • hasi fájdalom – előfordulhat egyáltalán nem, sokkal nagyobb valószínűséggel peteérés fájdalommentes, de ne feledje, vannak húzva fájdalom, hozhat enyhe kellemetlenséget, de nem lesz unalmas, vagy súlyos vágási fájdalmak, ha van folyamatosan kell orvoshoz;
 • kiosztás – a “nyers tojásfehérje” ovulációját lehet meghatározni, vagyis az ürülékhez, ami nagyon hasonlít rá. Nagyon fontos megfigyelni, hogy pontosan hogyan néznek ki. A menstruáció befejezése után nincs nyálka, aztán fokozatosan megjelenik, végül ragacsos, krémes, majd vizes lesz. Ezek a váladékok a legnagyobb termékenység idején egyre viszkózusabbak és sűrűbbek. Minél régebbi nő válik, annál kevés nap van ilyen nyálka;
 • a méh helyzete – a vizsgálat elkezdése előtt alaposan mosson kezet. A méh hajlamos mérete változó, nevezetesen, a napon az ovuláció nyitott, lágy, és kiemelkedő, nedves, a szokásos nap ez alatt található az érintőképernyő több száraz és szilárd.

Így, betartva a test változik, akkor lehet meghatározni, nem csak a kezdete a peteérés, de azt is, hogy milyen az egész testet, ami azt jelenti, hogy abban az esetben sérti az ő munkája, akkor képes lesz felismerni azt időben, és forduljon orvoshoz, hogy megszüntesse a betegséget.

bazális testhőmérséklet mérés
Vissza a tartalomjegyzékhez

Az alaptest hőmérsékletének mérése

Ez a módszer sok lány és nő számára előnyös, az orvosok ajánlják, hiszen gazdaságos, az egyik a pontos, függetlenül használhat otthon. Ez azért lehetséges, mert a test hőmérséklete a hormonok hatása alatt csökkenhet vagy növekedhet. Ezért a bazális hőmérséklet mérése mutatja a női test munkáját, az ovuláció kialakulását, a terhesség hiányát vagy megjelenését.

Ennek a módszernek a használatához a hőmérsékletet legalább 3-6 menstruációs ciklusban kell mérni. Csak az általános kép világos lesz, és meg lehet határozni a kapott adatokat. Ezenkívül az ovuláció napjának meghatározásához a bazális hőmérséklet segítségével bizonyos szabályokat kell ismernünk, csak ilyen körülmények között mindent megteszünk:

 • mérje fel a hőmérsékletet ugyanabban az időben minden nap reggel;
 • a bazális hőmérsékletet legalább 3-6 órán át tartó nyugodt éjszakai alvás után mérjük;
 • a higanyhőmérőt meg kell mérni, a többiet kevésbé érzékenynek és kevésbé pontosnak kell tekinteni, mivel ez egy hőmérőt vesz fel, és a mérési idő alatt csak ezt használja;
 • a hőmérsékletet a szájon, a végbélen vagy vaginálisan kell mérni, főleg a végbélen mérve;
 • a választás megállítása az egyik mérési opciónál, mindenkor ragaszkodjon hozzá;
 • vaginális hőmérővel mérőbetét a középső hőmérséklet mérése után öt perccel a szájüregben tartani a hőmérő a nyelv alá 3 perc, végbélen keresztül – kenje a hőmérő csúcsát babakrém A mérési eljárás kevésbé volt kellemetlen, tartsa 5 min;
 • a gyermekek krémet, a hőmérőt előzetesen előre kell elkészíteni az esti órától, hogy reggel minden nyugodtan, szükségtelen mozgások nélkül mindent megtegyenek;
 • Mérés előtt nem lehet felemelkedni, éles mozdulatokat készíteni, hőmérőt készíteni, hogy lassú mozgással elérhesse;
 • nincs értelme mérni a hőmérsékletet az eset: a beteg vírusos betegségek, szed fogamzásgátlót, drogok, tiltott hőmérsékletmérés közben, előestéjén az alkohol lépett előestéjén a mérés a szexuális aktus;
 • a kapott adatokat be kell vinni a táblába, majd egy ütemtervet fognak rajzolni, amelyen láthatjuk, hogy az ovuláció bekövetkezett-e.

A bazális hőmérséklet mérésekor figyeljen arra, hogy minden óra után a hőmérséklet emelkedik óránként, és ezeket a számokat nem lehet pontosnak tekinteni. Ha például korábban felébredtél, menj a WC-be, de aztán újra lefekszol, akkor először meg kell mérni a hőmérsékletet, és csak akkor kell más dolgokat tenni. A grafikon alapszintje a ciklus első és második fázisa közötti határ. Az ovuláció napján rendszerint a hőmérséklet a legalacsonyabb, és emelkedése után.

Ez a jelenség teljesen normális, mert hatása alatt a progeszteron hormon a test felkészül a kialakulását a terhesség, ha nincs megtermékenyítés, akkor jön vissza a normális, fokozatosan újra csökkenni kezd a menstruáció előtt keverjük.

Ez a módszer előnye és hátránya.

Előnyök:

 • olcsó módszer – az egyetlen dolog, amire szükséged van egy hőmérő megvásárlásához a bázis hőmérséklet méréséhez;
 • alkalmas szabálytalan menstruációs ciklusú nők számára;
 • a módszer később is felhasználható a nem kívánt terhesség megelőzésére (a szexuális együttlétet a legtermékenyebb napok alatt el kell kerülni).

A módszer hátrányai:

 • kellemetlenség – a hőmérséklet méréséhez minden reggel szükség van, és a méhnyálkahártya természetét a nap folyamán ellenőrizni kell;
 • Ha hirtelen megbetegszik, akkor minden eredmény hiába lesz, mert a betegség, sőt az éghajlatváltozás vagy a munka megváltozása a menstruációs ciklus megzavarásához vezethet, amely át fogja élni a teljes képet ebben a hónapban;
 • Az ovuláció napjának viszonylag pontos meghatározásához a követésnek legalább 2-3 hónapnak, lehetőleg hat hónapnak kell lennie.

gyógyszertári vizsgálatok az ovulációra

Vissza a tartalomjegyzékhez

Gyógyszertári tesztek

Ez jó módja annak, hogy a luteinizáló hormon szintjét a vizeletben mérjük. Az ilyen teszteket bármely gyógyszertárban kaphatják. De jó asszisztens csak akkor, ha rendszeres menstruációs ciklusa van, és nincs luteinizáló hormon hiánya. A második esetben a teszt azt jelezheti, hogy nem volt ovuláció, bár ténylegesen bekövetkezett. De rendszeres ciklusú, használhatja őket.

A tesztek már az ovuláció előtti napon pozitív eredményt mutatnak, ez további időt biztosít a szexuális élet megtervezéséhez a gyermek lehetséges fogékonyságának megteremtése érdekében. Az ilyen tesztek működésének alapelve azon a tényen alapul, hogy az ovuláció előtti luteinizáló hormon szintje emelkedik, ezért hamarosan egy tojás hagyja el az egyik petefészkét. A számításnál, ha a második csík gyenge a teszten, azt is figyelembe kell venni.

A módszer előnyei nagyobb pontosság, kényelem, mint a bazális hőmérséklet mérése és az ovuláció előrejelzése 6 órával a beindulása előtt, ami nagyban megkönnyíti a közösülés időzítését. Ráadásul nem kell minden nap számítania, csak a ciklus közepén használja a tesztet. Vásárláskor ne felejtsük el nézni a lejárati dátumot.

De vannak hátrányai is. Ezek a tesztek nem gazdaságos választás, mert meglehetősen drága, és egy ciklusra 20-50 dollárt kell költeniük. Ez a módszer nem működik jól azon nőknél, akik szabálytalan menstruációs ciklusban szenvednek. Továbbá, ha olyan gyógyszereket szed, amelyek segítenek a termékenység javításában, az ovuláció tesztje megbízhatatlanul eredményezhet.

Ezek a lehetőségek a leggyakoribbak az ovuláció kiszámításához. A használat módjától függ, hogy Öntől függ: az alaphőmérsékleten bekövetkező változások ábrázolásával vagy csak a gyógyszertárban történő tesztelés megvásárlásával.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 41