A petefészkek zavarai – a testet a normális állapotba hozza

a petefészkek zavarai

Testünk fáradt, összeomlik és rosszul érzi magát. És a nő teste annyira bonyolult az egyensúlyban, hogy bármely, még a legjelentéktelenebb jogsértés szomorú következményekhez is vezethet. A nők reproduktív rendszerének veszélyes állapota – a petefészkek működésképtelensége egyre nő a nők körében.

Ez a kifejezés bármilyen rendellenességet jelent a petefészkek normál működésében. A hormonális rendszer kiegyensúlyozatlansága különböző rendellenességeket és működési zavarokat okozhat a szervezet normális működésében, valamint lendületet adhat a petefészek működésében. Nem minősül a betegséget, ez csak egy meghibásodás szervek és a határ menti állam, amely megelőzheti a különböző veszélyes betegségek.

A petefészek működésének tünetei

 • Petefészek károsodása. Ez először is megváltoztatja a havi ciklust. Növelje a szokásos időtartamot (több mint 35 nap), vagy durvább csökkenést és gyakori menstruációt (20 napnál kevesebb ciklust). Míg a menstruáció normális ciklusa 20-35 napig tart 3-7 napos vérzéssel. A normától való bármely eltérés a petefészkek működési zavarának jele.
 • A méhvérzés megjelenése. A méhvérzés gyanúja lehetséges, ha a bőséges menstruáció több mint hetekig tart. Normális esetben a vérveszteség ebben az időszakban 100-150 ml lehet.
 • Amenorrhea (a menstruáció késése több mint hat hónapig). Az ilyen hosszan tartó menstruáció hiánya nyilvánvaló petefészek-rendellenesség.
 • A terhesség vagy a megalapozott meddőség figyelmen kívül hagyása. A test nem képes arra, hogy a petefészkek működésképtelenné váljék.
 • A fájdalom szindrómák jelenléte. Hasnyálmirigy vagy tompa fájdalom az ágyéki régióban vagy az alsó hasban. Ha a petefészkek működési zavarai vannak, a fájdalom tünetei néha olyan erősek és élesek, hogy megragadják az egész hasat.
 • Az általános depressziós állapot a test kezdete előtt a menstruáció. Szokatlan reakciók: könnyezés, ingerlékenység vagy fordítva, letargia és apátia.
 • Állandó gyengeség, szédülés, vérszegénység (alacsony vérben lévő hemoglobin), étvágycsökkenés – a petefészkek rendellenes működése esetén ezek a tünetek szintén nem ritkák.

A természet határozta meg a havi ciklus szigorú szabályait, és az átlagos aránytól való bármely eltérés az orvoshoz való azonnali látogatás nyilvánvaló oka. A petefészkek diszfunkciója súlyos probléma, amely messzemenő következményekkel jár.

Mit tehet ez?

 1. A petefészek diszfunkciója a reproduktív rendszer és az emlő rosszindulatú daganatainak kialakulásához és fejlődéséhez vezethet (rákos formációk).
 2. Ektópiás terhesség, meddőség, magzatvessző.
 3. Az méh mióma, a mastopathia, az endometriózis szintén az elhanyagolt petefészekműködési zavarok következménye.
 4. Súlyos endokrin rendellenességek

Abnormális petefészek működésének okai

A petefészek-rendellenességek minden oka különböző tényezők, amelyek a reproduktív rendellenesség hormonális működéséhez és a menstruációs ciklus súlyos megsértéséhez vezetnek.

 • Különböző gyulladásos folyamatok önmagukban petefészkek (petefészek-gyulladás), a méhben (endometritis, cervicitis) és a függelékek (adnexitis, oophoritis) okozhat zavar a petefészkek. Ezek a betegségek a nemi szervek rossz higiéniájából, hipotermiából vagy megfázásból erednek.
 • A cukorbetegség, a mellékvese és pajzsmirigy problémái. A petefészek diszfunkciója a testtömeg már megszűnt hormonális egyensúlyának következménye lehet.
 • Hosszú stresszes helyzetek, idegi kimerültség és túlterhelés.
 • Többszörös abortuszok és vetélések petefészek-rendellenességet okoznak. Különösen az abortusz az első terhességben veszélyes. A test funkcióinak éles és durva megszakítása van, amelyet terhességre hangolnak. Rendszerint – az első abortusz a petefészkek diszfunkciójának megjelenését, és gyakran a meddőséghez vezet.
 • Helytelen helyzetben van a spirál a méhben. Az intrauterin fogamzásgátló felszerelése gondos vizsgálatot igényel a megelőző vizsgálatok előtt és után. Egyébként ez a közvetlen útvonal a petefészek-rendellenességekhez.
 • Éles éghajlatváltozás a szervezet általános gyengülésével, sugárzás károsodásával.
 • Egyes gyógyszerek bevitele, mellékhatásokként, zavart okozhat a szervezet hormonális rendszereiben.
 • A petefészkek működési zavarai következtében a gyulladásos folyamatok a petevezetékekben vagy a közeli szervekben következhetnek be.
 • A petefészek magzati rendellenességek.

a petefészek diszfunkciója

Vizsgálat és diagnózis

A petefészek-rendellenesség diagnózisát és kezelését egy nőgyógyász-endokrinológus végzi. Ha gyanú merül fel ez a folyamat, akkor ultrahangvizsgálatot kap a mellékvese, a medence és a pajzsmirigy.

A petefészkek működési zavarainak diagnosztizálására a kórokozót és a szexuális fertőzések esetleges jelenlétét veszi fel. Szintén átadja a vér és a vizelet analízisét a hormonok fenntartásában. Végezze el a koponya röntgenfelvételét és a számítógépes tomográfiát (az agyalapi mirigy vizsgálata lehetséges károsodás esetén). Petefészek működési diagnosztizálják electroencephalographia (agyi vizsgálat azonosítani lehetséges kóros elváltozásokat) és hysteroscopia (kutatás darab endometrium).

Áttekintést és lehetséges felmérést készítettünk. A nő petefészek-rendellenességének jelenlétére vonatkozó diagnózisát és vizsgálatát egyénileg határozzák meg, és az adott esettől függően eltérő lehet.

A petefészkek hormonális rendellenességeinek kezelése

Ennek a betegségnek a kezelése járóbeteg (könnyű esetben) és tartósan is megtörténhet. A petefészek-rendellenesség kezelésére szolgáló komplex intézkedések a következő célokat szolgálják:

 1. Állítsa le a vérzést.
 2. Hormon terápia.
 3. Ha a petefészek diszfunkciójának ilyen kezelése nem mőködik, a méh nyálkahártya kaparását eredményezi alaposabb hisztológiai vizsgálat céljából.
 4. A fertőzések kezelése (ha jelen vannak).
 5. Az immunitás helyreállítása és megerősítése.
 6. Fizikoterápiás eljárások petefészek diszfunkció kezelésére: akupunktúra és személyiség korrekciója pszichológus segítségével.
 7. A petefészek-rendellenesség kezelésének további megelőzését progeszteronnal végezzük (a menstruáció ciklusának 16-26 napját).
 8. A hormonális kombinált fogamzásgátlókat a menstruációs ciklus normalizálására írják fel. (Szigorúan tilos a méhen belüli eszköz telepítése a petefészek működésére).

Sok nő aggódik amiatt, hogy lehet-e gyermekek kezelést követően. Természetesen lehetséges és szükséges. A terápia megkezdése és a menstruációs ciklus helyreállítása után a test készen áll a fogantatásra. A petefészek diszfunkcióját sikeresen kezelik. Átlagosan a test terhességre készen áll hat hónapon belül a menstruációs ciklus teljes helyreállítása és az ovuláció rendszeres megjelenése után.

Javasoljuk, hogy olvassa el: havi 2 hónapos késést

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − = 45