A mellkasi kondenzáció a félelem oka?

mellkasi szorítás

A nõi mell szépségét versekben és dalokban éneklik. Valójában a női mell az egyik legfontosabb előnye és a szeretője büszkesége. És különleges izgalom és aggodalom a hirtelen talált tömítések a mellkas.

A tapintású gomb vagy csomó mindig komoly betegség jele? Pánikra gondolok és rettenetes dolgokat gondolok? Kétségtelen, hogy ha a mellkasban kondenzáció van, szükség van egy mammologistához. De nem mindig jelenik meg különféle pecsétek a mellkasjelben a rák előfordulásáról, ami leginkább retteg a nõktõl.

A mellkasi szorítás lehetséges okai

fibroadenóma

Ez jóindulatú forma, mellrák. Fibroadenóma jelenhetnek meg teljesen olyan része a mell, de leggyakrabban a csomó található ebben a betegségben az mellbimbó. Hatása alatt a hormonok (ha egy nő úgy hormonális fogamzásgátlók, vagy a terhesség alatt), ezt a tumor lehet módosítani, például egy pecsét a mellkasban növelheti drámaian vagy eltűnik. A fibroadenoma csomós és lombos.

  • csomóponti

Amikor az érzés a területen a tömítések a mellkasban, jól érzi magát, korlátozott kör alakú és fájdalommentes góc mérete 1 cm. Fibroadenomas érezhető, a hátán feküdt.

  • a levél

A mellkasi tömörítésnek is nyilvánvalóan tapintható határa van, de ez a fibroadenoma ovális, gumós méretű. A fibroadenoma levele hajlamos arra, hogy gyorsan növekedjen a méret, a mell formája megváltozik.

Mindenféle fibroadenomas sebészileg kell eltávolítani, mert a jelenléte tömítéseket a mellkas gyakran vezet a rákmegelőző állapotban, és a legrosszabb esetben, és a megjelenése rák.

Fibrocystosis vagy mastopathia

A cisztás betegség hormonális rendellenesség. Ugyanakkor a kötőszövetek szaporodnak, és ciszták jelennek meg (tasakok átlátszó folyadékkal). A fibrocisztás emlő betegség lehet diffúz (nagyszámú tömítések a mellkasban, ezek vannak elosztva a teljes területe a mell), és egy hub (ez a legveszélyesebb betegség, mint a csomóponti mastopathia gyakran degenerates rák). A hátul fekvő hazugság vizsgálata során a csomó fibrosztisztust nem vizsgálják.

Különböző fertőzések, hormonális változások

De szerencsére a legtöbb esetben különféle pecsétek jelenléte a mellkasban, különösen a fiatal nőknél, egészen normális. Ez a menstruációs ciklus vagy a terhesség következménye. A hormonok befolyásolhatják a mellkas melletti különböző pecsétek kialakulását.

A szoptatás alatt az emlőmirigyek túl vannak töltve tejjel. A tej stagnálásához a mellkas melletti tömítések jelennek meg. Néha a csecsemő száján keresztül a mellbimbókon keresztül bejuthatnak különböző fertőzésekbe. Ez okozza a mellkasi bőrpír és gyulladást, a hőmérséklet emelkedik. Ez a pecsétet a mellkasban masztitisznek nevezik.

Sérülés

Néha az aktív sportok során, vagy sikertelenül esik, akkor a mellkasát zúzhatja. A mellkas zúzódása és enyhe szorongása van. Ez a jelenség nem veszélyes, és nem okoz semmilyen különösebb károkat az egészségre. A fizikai okozta tömés a mellben néhány napon belül feloldódik.

Rákoktatás

Az ilyen súlyos állapot okai a mellszövet rosszindulatú daganatának megjelenése. Maguk a rákos daganatok a mellkas rekeszeiben szilárdan érintkeznek, és nem rendelkeznek szigorúan határozott alakkal. Ha a következő gyakori jeleket észleli:

  • A kisméretű többszörös csomók jelenléte az emlőben
  • Jelentős változás az egyik mell alakjában a másikhoz képest
  • A bőrt érintő mélyedések megjelenése a kéz emelésével
  • Mellékcsere, visszahúzás, véres kimerültség
  • Állandó súlyos fájdalom a mellkasi tömörülés területén
  • A nyaki mirigyek a hónalj alatt

Sürgősen menj az orvos onkológusra, ha nagyon aggaszt a melleid. A mellkasi tömítésekhez óvatosan kell kezelni. Idővel a rák látható gyógyul. Nem veszélyes a korai szakaszban.

ajánlások

  1. Kötelező, hogy minden 35 évesnél fiatalabb nőt évente egyszer vizsgáljanak meg egy olyan mammologáról, aki mindent tud a mellkas tömítésekről.
  2. Sajáton folyamatosan figyeli a melleiteket. Mindenképpen ellenőrizze a melleit. Hogyan kell csinálni, látni fog egy orvost. Ha az emlőmirigyek tapintása során megtalálta a mellkas melletti szűkületet, azonnal menjen a fogorvoshoz. Idővel a különböző pecséteket a mell észleli az orvosok azonnal mondják “megáll”.

A melleinek szépnek kell lenniük, az életének szépnek kell lennie. Lerobbant testmozgás és kemoterápia nélkül. Vigyázz az egészségedre! Az életet egyszer adják, és meg kell élnünk az elmével és a szeretetmel, elsősorban a saját egészségünkre. Légy boldog és ne legyen beteg!

Javasoljuk az olvasást: ha a mellkas fáj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − 82 =