Първият секс в едно момиче: когато има повече въпроси, отколкото отговори

първи секс с момиче

Съдържание:

  • Какво трябва да знаете за секса?
  • Може ли да има секс без любов?
  • Кога струва да мислиш за първия секс?
  • Как да разберете дали сте готови за секс?
  • Как да го направя правилно? Какво трябва да представлява позата?
  • Вярно ли е, че първият път боли?
  • Какви предпазни мерки трябва да се предприемат?
  • Мога ли да забременея за първи път?
  • Дали ще има оргазъм по време на първия секс?
  • Какви чувства ще имам след секс?

Първият секс за момиче е вълнуващо събитие, което може да остави най-ярката памет. Някой го очаква с нетърпение и вълнение, някой се страхува и някой като цяло се опитва да забави този момент колкото е възможно повече. За едно момиче първият секс в живота става победа над собствените си страхове, докато другият има само отрицателни спомени. Как зависи от това как да се разделим с девствеността? И защо всичко не върви гладко?

Най-често това се случва, защото младата двойка все още няма достатъчно опит, а младият мъж или момиче – и по-често и двамата – не знаят как да се държат правилно: как да се намали риска от болка, къде да започнем и какво да правим по-нататък и най- , как да не загубите главата си и да останете спокойни. И от всичко това зависи успехът на първия секс, особено за момичето.

Самите млади любовници не знаят това, но по-голямата част от времето няма кой да попита. Говорейки за предстоящия секс с родители или с някого от старейшините е малко вероятно да измъкне някой, а приятелите и приятелките си се борят помежду си, съветват абсолютно обратното. Така се оказва, че няма знания по въпроса за интереса и никой не може да попита. Порочен кръг!

Какво трябва да знаете за секса?

Решихме да ви помогнем. Събирайки най-често задаваните въпроси на младите хора за първия сексуален живот в живота ни, ние се опитахме да им отговорим колкото е възможно по-подробно, като разработихме нашия разговор с вас по принципа “въпрос-отговор”. Можете да ни се доверите: ще се отнасяме с вас с необходимото внимание и уважение, няма да четем бележки, а просто ще споделяме нашите знания.

Може ли да има секс без любов?

За някои хора сексуалните чувства се свързват с любовта и интимните отношения. Други смятат, че сексуалният акт трябва да се случва само в брака. За третата любов и секс са напълно различни неща. И дори първият пол и изобщо често идва от чистото любопитство и желанието на младата девица бързо да се чувства пораснала.

Тук е важно да се чувствате добре, да не съжалявате за това, което правите и да спазвате всички мерки за сигурност. За да се спазват средствата за безопасност, да се осигури не само физически риск за здравето, като например възможна бременност или болести, предавани по полов път. Това означава и рискът от емоционален дискомфорт (съжаление от недобросъвестно действие, което може да остане с вас в продължение на много години и дори за цял живот).

първи секс за едно момиче

Кога струва да мислиш за първия секс?

Няма възрастова граница, когато човек може да помисли за човек, готов за секс. Важно е дали сте готови специално за секс. То също зависи от това, което имате предвид чрез думата “секс”. В края на краищата има толкова много начини, по които можете да давате и получавате сексуално удоволствие и без полов акт. Можете да си направите един друг чувствен масаж, да целувате, да се прегръщате един друг, да се гаждате и да ги довеждате до оргазъм, без да докосвате гениталиите. За някои хора такива действия могат да донесат още повече удоволствие от действителното действие на сексуален контакт.

В живота на младите момичета често се случва, че средата започва да оказва натиск върху тях. Приятели и приятели започват да се смеят на девствеността си и буквално да натискат важна стъпка. Вие неволно имате мисълта, че трябва да отидете и да опитате, какво е, дори и да не искате наистина това.

Не винаги е лесно, но все пак трябва да устоите на този натиск. Не трябва да правиш неща, които не ти харесват, и трябва да вършиш само това, което наистина искаш да направиш. И все пак, нека ви разкажем тайна: не всички ваши приятели, които казват, че “вече са били”, всъщност вече са имали секс.

Мисленето за всички последствия от евентуален секс може да ви помогне да вземете правилното решение. Има много причини, поради които хората не искат да правят секс. Някой се възпира от изкушението с достатъчно силни религиозни или културни убеждения. Можете например да почувствате, че все още не сте готови за това емоционално и ако се наложите да преодолеете съмненията си, това ще означава, че след събитието ще почувствате съжаление. И някой просто решава да чака.

Каквото и да е вашето решение, трябва да направите точно това, което е точно за вас. Това трябва да е информирано решение, което не се основава на страх или натиск от никого, дори ако това е вашият човек.

Как да разберете дали сте готови за секс?

Ако не сте сигурни, че сте готови за секс, най-вероятно не сте готови. По-скоро чувствате натиск от приятелите си. Вече ви предупредихме – ако някой ви каже, че вече знае секс, това не означава, че трябва да направите същото само защото “дойде времето”. И все пак, сигурни ли сте, че те разказват истината? Отново и отново сме готови да повторим: никога не правете това, което ще създаде дискомфорт за вас и партньора ви!

Дали това е “уютно” за вас в отношенията ви с партньор? Имате ли достатъчно доверие? Сигурен ли сте, че вашият млад човек ще направи всичко възможно, за да ви предпази от неприятни усещания и от по-нататъшно емоционално мъчение? Решавайки важна стъпка, не забравяйте, че първият секс е само веднъж в живота. За съжаление, много момичета губят девствеността си на човек, който никога няма да се срещнат отново и може би все още не са се срещнали.

Колко глупаво е, когато се случи случайно човек някъде на парти, в края на краищата, обикновено остава само неудобство и съжаление! И болката – в края на краищата един непознат човек не се интересува от това да се чувствате добре, важно е той да получи само собственото си удоволствие! И разочарованото момиче няма нищо друго, освен разочарование, и тя започва да говори за факта, че за първи път – боли!

Как да го направя правилно? Какво трябва да представлява позата?

Много е важно първият секс за момиче да започне със сексуална възбуда от предварителни ласки. По време на прелюдия, целувките, потупването, галенето на ерогенни зони (корем, гръдния кош, ушите, клитора и др.) Играят голяма роля, търкат се и се докосват един друг.

Сексуалната възбуда ще се “отдалечи” от определени физиологични признаци. Момичето ще започне да освобождава смазка от влагалището, ще има усещане за влага между краката. Нипелите на гръдния кош ще се надуят и ще станат гъсти на допир. И младият мъж ще има ерекция – пенисът му ще стане по-голям и по-силен. Важно е, че стимулирането се осъществява възможно най-дълго, защото ако момичето не е сексуално възбудено, вагината му няма да бъде смазана достатъчно добре и ще бъде много по-трудно за човек да постави пенис там. И това означава, че може да има болка.

Когато двойката е готова (това също означава, че момчето вече е сложило презерватив), ще бъде по-лесно ако някой от тях ще насочи пениса към влагалището. След това, когато пенисът вече е вътре, е необходимо да заеме такава позиция, че нищо не пречи пениса да извършва триенето (движения във и извън влагалището), което в крайна сметка води до оргазъм на единия или и на двата партньора.

Съществуват редица различни позиции, които са подходящи за първия сексуален контакт. Най-често това е класическа поза, когато момичето лежи на гърба си, а човекът е на върха (тази позиция понякога се нарича “мисионер”). Освен това, едно момиче с момче може да размени места, а момичето ще бъде на върха, сякаш седи на партньор (представляват “ездач”). И можеш да легнеш на твоята страна, момчето отзад и момичето отпред, да се хвърлиш в хълбока на партньора си.

Тези поза са най-подходящи, ако сексът в живота ви се случи за първи път. Те ви позволяват да контролирате дълбочината на проникване и силата на триене на пениса и това е много важно, за да се сведе до минимум възможните неприятни усещания.

първо секс момиче

Вярно ли е, че първият път боли?

Много девици се страхуват, че първият секс ще бъде придружен от болка. Незначителна болка наистина може да бъде почувствана от момиче, но тази болка е толкова незначителна, че не може да се нарече болка. Може да има малко кръв. Това е всичко, защото в началото на живота на младата жена сексуалното удостоверение или действието на целостта на химен е нарушено.

Хименът е малък гънък на тънка кожа, която се намира точно зад влагалището след влизането му. Тази кожа е толкова тънка и е толкова лесно да я повредите, което често се случва в обикновения живот, а момичето дори не я забелязва. Например, по време на спорт или колоездене. Така че не се страхувайте, няма да има силна болка, по-скоро лек дискомфорт, и дори тогава не винаги. Много зависи от прелюдията към секса, вече сме ви разказали за това.

Какви предпазни мерки трябва да се предприемат?

Ако вие и вашите близки смятате, че сте зрели да мислите за секса, тогава трябва да сте достатъчно зрели, за да обсъдите възможността за използване на презерватив. Само защото това е първият път, не означава, че нямате риск от поглъщане на полово предавана болест или забременяване. Кондомът почти напълно ще ви спаси от тези проблеми.

Ето защо е много важно за пръв път да правите секс с лицето, на което имате доверие. С него не се колебайте да обсъдите дали сте в състояние да използвате презерватив, а също така да сте в състояние да се уверите, че го имате. Разберете и по други начини на контрацепция – тя може да бъде специален крем или таблетки. Не се колебайте да попитате в аптеката, че ви се препоръчва най-подходящият контрацептив за Вас. В края на краищата, няма ли да станете родители на тази възраст?

Мога ли да забременея за първи път?

Да! Способността да забременеете не зависи от това дали правите секс за първи или десети път. Не зависи от това дали сте го направили да лежи или да стои в банята или в леглото. А способността за зачеване зависи само от това дали вашето яйце е готова за оплождане, което се узрява в яйчниците на матката. Когато възниква овулацията (т.е. яйцето узрява и започва да се премества от яйчника на матката през фалопиевите тръби), за торене, тя няма само среща със сперматозоидите.

И ако се случи първият полов акт в този момент, тогава момичето има всички шансове да стане бъдеща майка. Ето защо, използвайте контрацептиви, освен ако не е ваша брачна нощ или сте решили да не имате бебе.

Дали ще има оргазъм по време на първия секс?

Момичетата не винаги могат да изпитат оргазъм през първия си пол. Тя може да бъде предотвратена от страх, скованост, срам. Но като цяло всичко се случва по различни начини. Някои двойки казват, че и двамата са на върха на удоволствието, някои казват, че нито той, нито тя е имала оргазъм. Това е много индивидуално, просто не се опитвайте да очаквате прекалено много от първия си опит – като всеки друг опит, отнема известно време, за да опознаете тялото на партньора си и вашето тяло. Във всеки случай, ще бъдете много доволни – особено ако обичате гаджето си.

Какви чувства ще имам след секс?

След първото сексуално преживяване можете да бъдете затрупани от толкова много различни чувства. Ако не е било планирано или сте го направили под натиск, може да се почувствате разочаровани или нещастни. Вече говорихме за това. Вашите очаквания също могат да повлияят на вашите чувства след секс. Това ще повлияе на вашето настроение и дали сте били в състояние да използвате правилно контрацепцията.

Но ако отговаряте отговорно на въпроса за подготовката за първия секс, тогава впечатленията ще имате само най-доброто! И все пак, вие веднага чувствате, че вашите отношения са достигнали ново ниво и са придобили специална интимност и интимност.

Вероятно сте забелязали, че историите за първия секс са различни за всички. Някои са доволни от първото си преживяване, докато други твърдят, че не са имали нищо особено. Това е най-доброто. В най-лошия случай те казват, че “беше ужасно!” Какъв ще бъде краят на твоята история с първия секс – зависи само от теб. Слушайте нашите съвети, но ние ви желаем всичко да се оправи!

Препоръчваме ви да прочетете: Възможно ли е да забременеете от първия път?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 35 =