Udslæt på babyens hud efter en temperatur

årsager til udslæt i barnet

Indhold:

  • Banal Sweating
  • Allergisk reaktion
  • Virussygdomme
  • Bakterielle infektioner
  • Dine handlinger ved afsløring

Hver forælder er utvivlsomt bekymret over eventuelle afvigelser i barnets helbredstilstand. En af grundene til forældrenes angst er forskellige hududslæt. Ofte forekommer udslæt efter høj temperatur eller sammen med det. Eventuelle udslæt, som du er bekymret for, bør angives til børnelæger. I nogle tilfælde kan du ikke skynde sig, og inden for et par dage skal du gå til lægen (hvis udslætet selv ikke passer). I andre tilfælde er dette dødbringende, og kontoen er ikke for dage, men i timer. I denne sag er det nødvendigt at forstå og huske, hvad man skal kigge efter.
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Banal Sweating

Det mest sikre udslæt, der opstår efter en stærk svedtendens i kroppen ved forhøjet temperatur, er svedtendens. Svedtendens er irritation af huden, som udvikler sig efter sveden og utilstrækkelig svedfordampning. Det ses ofte hos spædbørn og småbørn. Dens udvikling er lettere ved overophedning og overdreven indpakning af barnet.

Sudamen manifesteret som hudlæsioner i form af små bobler med gennemsigtige våde indhold i lukkede områder af huden (arme, ben, ryg, nakke, balder). Kan få barnet til at kløe og angst. Behandling består i at tage luft bade og vand behandlinger med en let opløsning af kaliumpermanganat, et afkog af egetræ bark eller arv. Modtagelse af antihistaminer er i dette tilfælde upassende.

For at forebygge urticaria og for at lindre patientens tilstand, når kropstemperaturen stiger, skal voksne give kølig, fugtig luft i rummet og ikke pakke barnet op. Hvis dette ikke er gjort, vil sandsynligheden for svedning være flere gange højere.

undersøgelse foretaget af en børnelæge
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Allergisk reaktion

Ved en høj temperatur begynder de fleste forældre at give antipyretiske lægemidler, og i nogle tilfælde også andre lægemidler. Hver af komponenterne i disse lægemidler kan være et allergen specifikt til dit barn og forårsage udslæt. Du kan heller ikke udelukke kontaktallergi (du lægger noget nyt på dit barn eller sætter en seng med linned).

Allergisk udslæt vises ret hurtigt efter udsættelse for allergenet og repræsenterer forskellige kløende hududslæt. Ofte lider allergien med en stærk forkølelse. Hvis du oplever udslæt forældre må nødvendigvis analysere, hvad de gav deres barn en ny nylig (medicin, mad, tøj), og på dette grundlag, at drage en konklusion – hvad enten manifesteret udslæt at være en allergisk reaktion.

Behandlingen er at fjerne allergenet fra barnets omgivelser (ændre medicin, tøj, sengetøj), modtagelse af sorptionsmidler (for en hurtigere tilbagetrækning af allergenet fra kroppen) og som modtager antihistaminer, ordineret af en læge. I tilfælde af mistanke om allergi er det værd at rådføre sig med en læge. når re-manifestation af selv de mest mindre allergi kan opleve alvorlige komplikationer, især – angioødem. myggestik også forårsage allergisk hudreaktion, kan et stort antal bites undertiden forveksles med en udslæt.
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Virussygdomme

Herpes 6 og 7 typer

Denne virus forårsager oftest smitsomme sygdomme hos små børn (normalt op til to år), som kaldes pludselig exanthema (roseola). Nogle gange hedder det pseudo-rødt.

Sygdommen begynder med høj feber. Der er ingen andre symptomer. I 3-4 dage efter sygdomsudbruddet falder temperaturen og 9-20 timer efter temperaturen vises en pink udslæt. Udbrud er placeret i hele kroppen. Derefter stiger temperaturen ikke længere. Meget ofte tages udslæt til kroppens allergiske reaktion til den antipyretiske, som i de dage, hvor temperaturen var høj, formåede forældrene at give barnet. Udslætet passerer imidlertid i sig selv i et par dage uden brug af medicin.

Med en rosenolon er der ikke behov for særlig behandling, sygdommen er ikke farlig og giver ingen komplikationer.

mæslinger

Ved sygdommens begyndelse er feberstigninger, hoste og løbende næse til stede. Udslæt i et barn vises på 3-4 dage fra sygdommens begyndelse. Små røde pletter (som kan fusionere, vender sig til store pletter) vises på hoved og ansigt og gradvist synker ned inden for et par dage når fødderne. Sygdommen er alvorlig og ret hård at tolerere. I vores land er vaccination sjældne.

røde hunde

Med rubella forekommer temperaturen og udslætene samtidig, ledsaget af symptomer på ARI og forstørrede lymfeknuder på nakke og nakkepind. Udslæt er lille, lyserød. Det spredes som fra mæslinger, fra hoved til fod, men hurtigere – i et par timer og forsvinder om 3-4 dage. Infektiøs er barnet dagen før udslætets udseende og 5 dage efter. Der bør lægges særlig vægt på gravide kvinder isolation fra en patient med røde hunde på grund af den ekstremt negative konsekvenser af virus på fosteret (uanset om en kvinde bliver syg efter kontakt med en patient eller ej).

Kyllingepok

Udslættet af udslæt forekommer på baggrund af en stigning i temperaturen og en forringelse af det samlede helbred. Udslætet fremstår som røde pletter på hele overfladen af ​​kroppen. Efter et par timer bliver disse pletter til bobler fyldt med en farveløs væske og begynder at kløe. Den anden dag vokser væsken i vesiklen uklar, og pimpleet rynker sig, tørrer op og bliver dækket af skorpe, som forsvinder efter en uge. Inden for 3-7 dage vises nye bumser på babyens krop. Infektiøs er barnet dagen før sygdommens indtræden, igennem sygdommen og 5 dage efter udseendet af de sidste fragmenter af udslætet. Denne sygdom tolereres letest af børn under 12 år, ældre børn lider det hårdere, og for voksne udgør det en alvorlig trussel og fører ofte til komplikationer.

bakterielle infektioner
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Bakterielle infektioner

Scarlet feber

En smitsom sygdom med en udpræget kroppsreaktion over for erythrotoxin er et giftigt stof, som nogle af streptokokkerbakterierne producerer. Sygdommens begyndelse er kendetegnet ved et skarpt temperaturspring til 39-40 ° C. I dette tilfælde kan barnet have hovedpine, kvalme og ved at sluge alvorlig smerte i halsen. Hvis du kigger ind i barnets mund i de første timer efter sygdomsbegyndelsen, vil du se, at tungen er belagt med en hvid belægning. Senere vil tungen vise sig at være strålende og lyse rødt, og der vises en hvid belægning på mandlerne.

Ved udgangen af ​​den første dag vises en lille lyserød udslæt. Det dækker hele kroppen og fortykker i hudfoldene. Til berøring er huden tør og grov, som sandpapir, men rødlig, med mange lysere røde prikker. Et andet karakteristisk træk ved skarlagensfeber er, at området omkring munden (nasolabial trekant) forbliver fri for udslæt og bleg.

En uge efter forsvinden af ​​udslæt starter meget stærk peeling huden (især på håndfladerne) – er ved at dø af sygdommen døde under epidermis, det yderste lag af huden.

Med rettidig behandling med antibiotika skarlagensfeber sygdom resultatet af velvære, og i tilfælde af svigt af dem – næsten altid alvorlige komplikationer. Karantæne barn med skarlagensfeber (3 uger fra starten af ​​sygdommen) gælder ikke for et barn ingen smittet, og til en tid, før immunsystemet endnu ikke fuldt er vokset, ikke at køre igen med bakterien Streptococcus, fordi dette kan føre til komplikationer og allergiske reaktioner.

Meningokokinfektion

Den mest alvorlige og dødelige sygdom, med sygdommen, som står for tiden indtil udnævnelsen af ​​behandling, er ikke for dage, men i timer – meningokok meningitis. Når de indtages gennem blodbanen, kommer smitten ind i hjernen. Der er en sådan form for meningokok meningitis, når meningitis er inficeret med blod. Symptomer på denne form for meningitis er:

  • høj kropstemperatur,
  • udslæt i form af hæmninger under huden i form af stjerner (der kan kun være nogle få elementer), som hvis du trykker den med din finger, ikke forsvinder,
  • opkastning.

Ved høj kropstemperatur, opkastning og udslæt i form af subkutan blødning (formet som en stjerne), som ikke forsvinder, når der trykkes med en finger, du ønsker at tage barnet til en medicinsk facilitet med det samme. Ved rettidig behandling og brug af antibiotika behandles sygdommen og forårsager ikke komplikationer. Vaccination bruges til at forhindre meningokokinfektioner.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Dine handlinger ved afsløring

Når et udslæt findes i et barn, er din første opgave at analysere flere dage for at afgøre om udslæt er allergisk. Hvis det er en allergi, så fjern allergenet. Hvis du har mistanke om, at et barn har en meningokokinfektion – ring straks en ambulance. Hvis du har mistanke om en smitsom sygdom forårsaget af lægens hjem (for at undgå forurening af det omgivende transport og klinik) og isolere barnet fra gravide kvinder (medmindre du er sikker på, at sygdommen – ikke røde hunde).

Før lægen kommer, bør du ikke smøre udslæt med medicin, især med farvestoffer. Alligevel bør diagnosen af ​​sygdommen og udnævnelsen af ​​behandling foretages af en læge. Kun han kan bestemme: en virussygdom i barnet eller bakterien, og hvis det er bakterielt, så udpeg et passende antibiotikum. For at forhindre nogle af de ovenfor beskrevne sygdomme udføres vaccination. Tilbring vaccination i henhold til vaccinationsplanen, styr immunitet for barnet, forsøg på at undgå allergier og være sund!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =