Har en bestefar dukket op i familien?

bestefar i familien

For nogle årtier siden var skilsmisse yderst sjældent. Men til dato er skilsmisse helt normal, og kvinder rejser ofte ofte børn. Livet efter skilsmissen slutter dog ikke, og ofte griber en kvinde tilbage. En stiffar i familien er ikke ualmindeligt disse dage, og det er allerede meget svært at overraske nogen.

Det siger sig selvsagt, at udseendet af en fremmed voksen i en familie, hvor der er børn, ikke kan gå ubemærket. Selvfølgelig er der familier, hvor sådanne forandringer i familien er næsten smertefri, som de siger, “uden hitch, uden hitch.” Men det er ikke så heldigt for alle familier, og hvis det skal være meget præcist – kun enheder.

I de fleste af deres familier, hvor stedsfaren optræder, står det uundgåeligt over for et stort antal meget forskellige problemer og konflikter, lige fra de mest ubetydelige til de alvorlige. Og som regel opstår der konflikter først mellem stifter og børn. Og der også, og før konflikten, mænd med en kvindes hånd til fil.

Kan disse konflikter forhindres? På trods af at en enkelt og universel opskrift, der er ideel til enhver familie, simpelthen ikke eksisterer. Erfarne familiepsykologer giver dog stadig nogle generelle råd, der kan bidrage til at gøre dette vanskeligt for familien tilpasningsperioden og reducere konflikter til et muligt minimum.

Denne artikel vil tale om, hvordan man eliminerer alle mulige konflikter mellem stifter og barn så hurtigt som muligt og hjælper dem også med at etablere venlige relationer og tillid mellem barnet og det nye familiemedlem, stifteren. Det er trods alt reelt, selv om vi bliver nødt til at forsøge at gøre nogle anstrengelser. Det er ikke nødvendigt at håbe, at situationen vil blive løst selv, og endnu mere at kræve, at barnet gør de første skridt hen imod forsoning.

Det er voksne mennesker, der skal tage fuldt ansvar for, hvad der sker i familien, fordi de har livserfaring. Og visdommen er meget større end barnets. Og i øvrigt glem ikke, at de har brug for disse ændringer i livet, og bestemt ikke barnet. Derfor og dine kort i hånden – barnet behøver ikke at tilpasse sig dig.

Far eller onkel?

Det første spørgsmål. Hvilket skal præciseres fra begyndelsen – sådan skal barnet behandle et nyt familiemedlem. Ofte får en kvinde, der styres af ønsket om så hurtigt som muligt at vende barnet til sin nye mand, få ham til at ringe til sin far. I nogle tilfælde sender barnet lydigt til moderen og begynder at ringe til sin stifpære fra den første dag.

Typisk er denne udvikling typisk for to tilfælde. Eller i det tilfælde, hvor barnet er stadig for lille, og ordet mor for det er stadig en indiskutabel sandhed, paven han husker de dårlige, og de moralske aspekter og psykiske smerter på grund af deres alder er berørt, er meget lille, eller hvis barnet er så bange for hans mor, at hun ikke turde gøre indsigelse.

Og hvis i det første tilfælde, som regel specifikke problemer i forholdet og barnets stedfar ikke opstår naturligvis forudsat at stedfar er en voksen og intelligent mand, der er i stand til at acceptere og elske et barn, den kvinde, han elskede, i det andet tilfælde er situationen langt værre.

Og det er slet ikke overraskende – at kalde nogen en fremmed for en papa, men det er usandsynligt, at det lykkes at elske sit barn straks. Ja, han vil ikke komme i åben konflikt med sin mor og stifter, men det er det der vil ske i hans sjæl, vil forblive et mysterium bag syv sæler.

Desuden – måske i tilfælde af, at barnet ikke ville have været tvunget til at kalde sin stedfar far, at sådanne problemer og er ikke opstået, fordi over tid barnet ville være i stand til at forstå og acceptere det nye familiemedlem, men det er meget muligt, og virkelig elsker ham. Men denne tvang til at kalde sin bestefar af paven medfører ofte de stærkeste modsætninger og følelser af protest i barnet.

Derfor er familiepsykologer baseret på en tilstrækkelig stor erfaring og resultaterne af overvågningen af ​​sådanne familier, hvor en ny mand har optrådt, deres klart definerede synspunkt på dette problem. I intet tilfælde må du ikke tvinge barnet til noget, og endnu mere, så barnet har genkendt sin far så slemt.

Men det er til dette, du ringer til ham og tvinger ham til at kalde paven en helt fremmed person for ham. For et barn er dette det stærkeste psykologiske chok, hvis styrke er sådan, at ikke alle voksne kan klare det selv. Og hvad kan vi sige om et lille barn? Tro mig, hvis et barn elsker en bestefar og ønsker det, vil han kalde ham far før eller senere. Men selvfølgelig er denne erklæring kun gældende i forhold til førskolebørn – skolebørn og unge er næppe tilbøjelige til at gå efter det frivilligt.

Det er meget mere rimeligt for et barn at henvende sig til sin bestefar ved navn. På den ene side vil det være meget lettere for et barn, der ikke føler sig som en forræder til sin egen far. Tro mig, for et barn er dette begreb på ingen måde en tom sætning – for ham er det en ægte tragedie.

Og på den anden side – et kald efter navn er meget lettere for stifparen selv. Efter alt har han nu også en meget, meget vanskelig – fordi det er han, der kommer til en andens familie. Nye vaner, en ny rutine, en helt ny måde at leve på, et barn. Dette er for moderen et barn er en uundværlig og velkendt naturlig bestanddel af hendes liv. Og for en mand er dit barn en helt fremmed person, vaner, ønsker, hvis adfærd er absolut ukendt. Og en mand, selv den mest følsomme og omsorgsfulde, vil tage lidt tid at lære barnet at kende.

Og i tilfælde af at et barn afviser sin bestefar og stærkt protesterer mod sit udseende i deres liv med ham, har manden generelt en meget vanskelig tid. Sæt dig selv i hans sted – du er i en helt ukendt situation, prøv at blive komfortabel, vær god. Og alle dine bestræbelser afvises kategorisk. Du forsøger hele tiden at bebrejde noget.

Og hvis en mand ikke har egne børn, så synes dit barn for ham at være en slags fremmede skabelse. Og det er meget vanskeligere for ham at blive far til dit barn. Selvfølgelig betyder det på ingen måde, at en mand ikke kan acceptere og elske dit barn – hvis han virkelig elsker dig, så kan han. Men forvent ikke at han bliver en ægte far. Men en ven, mentor og rådgiver er fuldt ud i stand til, og sandsynligvis med tiden, så det vil være.

Derfor, hvis appellen ved navn passer til begge parter – både barnet og stifparen, er det måske værd at stoppe med denne mulighed. Som regel protesterer en mand ikke i disse tilfælde. Men hvis han pludselig begynder at insistere på behandlingen af ​​barnets “far”, skal du huske at tale med ham og forklare, at det er nødvendigt at forbedre både barnet og sig selv.

i familien dukkede op stedsfar

Advarsel på forhånd!

Meget ofte skaber voksne selv meget vigtige forudsætninger for fremkomsten af ​​interpersonelle konflikter mellem stifter og barn. Og den allerførste fejl, der ofte opstår, er virkningen af ​​overraskelse. Lad være med at overraske barnet, hvilket kan være ubehageligt – lad ikke barnet stå foran en fait accompli.

Ofte skjuler en kvinde hendes forhold fra et barn, især hvis hun er i en vanskelig ungdom, idet han fejlagtigt tror at det bliver bedre. Det er dog bedre at være usandsynligt. Hvorfor er sandheden helt sikkert skjult for barnet? Fordi min mor har mistanke om, at der kan være forskellige konflikter.

Men du skal forstå, at du under alle omstændigheder ikke vil kunne undgå konflikter. Før eller senere skal du informere barnet, hvis du selvfølgelig planlægger at legalisere dit forhold og leve sammen. Imidlertid vil alle disse konflikter tilføje et andet problem – den stærkeste vrede for dig for det faktum, at du har skjult sandheden fra ham.

Prøv derfor at informere barnet om det foreslåede ægteskab på forhånd. Selvom selvfølgelig alt har sin tid, og det er nødvendigt at kunngøre barnet med sin udvalgte, hvis dine forhold er seriøse nok, og planerne er ret præcise og indikerede. Ellers vil barnet efter den anden tredje bekendtskab ikke tage dig alvorligt.

Vær forberedt på, at dit barn vil have et stort antal meget forskelligartede problemer. Og næsten alle vil først og fremmest beskæftige sig med. Vær ikke skræmt af dette. Og i intet tilfælde bør det ikke skyldes barnet for egoisme – disse spørgsmål er helt naturlige og normale. Og spørgsmålene kan synes for dig enten gennem naivet eller tværtimod taktløst.

For eksempel kan et barn spørge, om han stadig kan gå med sin mor til biografen, gå til sin bedstemor, vil han få lov til at komme i seng med sin mor om morgenen, sådan som før? Og disse spørgsmål er helt naturlige – i virkeligheden er barnets hovedgaranti for fred i netop stabiliteten i sit liv. Og fremkomsten af ​​et nyt familiemedlem kan ikke passere uden forandring. Og derudover har barnet endnu ikke livserfaring, så for ham synes mange helt oplagte og selvindlysende ting hidtil at være et mysterium. Vær derfor forberedt på, at du bliver nødt til at reagere meget tålmodigt og i detaljer på alle de spørgsmål, barnet har.

Og prøv ikke at udsætte denne samtale på ubestemt tid. Jo før du lægger barnet til efterretning og besvarer hans spørgsmål, jo mere tid bliver han nødt til at blive vant til denne tankegang og acceptere den. Så jo mindre problemer vil du have bagefter.

Statsfarers første møde og barnet

Det sker ofte, at en kvinde fører sin fremtidige kone hjem, før han ikke introducerer ham til barnet. Glem dog ikke, at et barn kan opleve et ægte psykologisk chok efter at have opdaget en fremmed i badeværelset eller køkkenet om morgenen. Det er meget tåbeligt at håbe, at barnet vil forstå alt på egen hånd.

Derfor bør barnets første bekendtskab med sin bestefar i den ideelle udgave finde sted et sted i et neutralt område – i en park, cafe, i biograf. Og der skal være mindst to eller tre sådanne møder. Og først efter det kan du invitere en mand eller besøge ham. Og i dette tilfælde bør varigheden af ​​besøgene øges gradvist, indtil barnet er helt vant til stifter.

Hæve et barns stifpige

En anden snuble er spørgsmålet om, hvorvidt en forælder kan rejse et barn. Nogen argumenterer, og han tror selv fast, at stifparen ikke har ret til at rejse et barn i familien, nogen til at sige, at han nødvendigvis skal deltage i opdragelsen af ​​barnet.

Hvem af dem har ret? Faktisk er begge rigtige. Men alle skal være i rette tid og i moderation. Selvfølgelig bør en mand ikke begynde at scold og endnu mere straffe barnet fra de allerførste dage af hans udseende i sit liv. Således vil der ikke blive opnået andet end voldelig protest, forargelse og forkælet forhold.

Men det er på ingen måde umuligt at eliminere fuldstændigt fra uddannelsesprocessen. Efter alt er både manden og barnet medlemmer af samme familie. Så det er usandsynligt at ignorere hinanden. Lad os huske på, at uddannelse ikke kun er et barns skændsel og straf. Et personligt eksempel, venligt råd, mulig hjælp, som barnet har brug for – alt dette er også en del af uddannelsesprocessen.

For det meste, meget ofte, mødre, der bekymrer sig om, hvordan forholdet vil udvikle sig og det elskede barn og fremtidige ægtefælle, gør ufrivilligt den samme fejl – de forsøger ikke at forlade barnet alene med deres bestefar i et øjeblik. Psykologer siger dog, at sådan ansigt til ansigtskommunikation meget positivt påvirker udviklingen af ​​forholdet mellem barnet og stiften.

Og det er ikke så overraskende. I din nærvær føler både stifter og barn konstant stivhed, da de er bange for at sige eller gøre noget forkert og dermed fornærme eller forstyrre dig. Alene kan de spørge hinanden om alle de spørgsmål, de er interesseret i, og chancerne for at finde et fælles sprog er meget højere.

Og vigtigst af alt – husk at det faktum, at en bestefar har optrådt i familien, ikke kan ødelægge forholdet mellem moderen og barnet.

Vi anbefaler at læse: Børn i deres forældres skilsmisse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 41 =