Barnet spiser ikke godt. Hvad skal jeg gøre?

barnet spiser ikke godt

Trods det faktum, at i den moderne verden betragtes standarden for skønhed og attraktivitet som harmoni, for at sige mildest – leanness, vil alle mødre uden undtagelse gerne se deres børn blankt. Og ikke kun mødre, og alle de medfølende slægtninge forsøger at fodre den tynde baby, og hver af de voksne føder krummerne, som han anser for nødvendige for, at barnet kan komme i vægt. Hovedspørgsmålet i familien er “barnet spiser ikke godt, hvad skal jeg gøre?”.

Alt for mange forældre tror, ​​at for den normale udvikling af barnet kræver en stor mængde af mad, og ved krog eller skurk, og hvis barnet spiser meget dårligt, de er, på trods af modvilje og protest af barnet, gør ham spise alt, hvad han sat i en skål. Og nogle gange sætter de det som ikke lidt, portioner og en voksen person ville være nok med et hoved. Som følge heraf bliver barnet, som snigger og dristes, tvunget gennem magt til at spise den mad, der tilbydes ham.

Sådanne tvangsforanstaltninger vil ikke medføre det ønskede resultat, men problemer kan skabe meget meget. Så for eksempel kan det triste resultat af tvungen fodring være:

  • Aversion til enhver mad. Hvis et barn bliver tvunget til at spise gennem styrke, vil han snart udvikle en vedvarende ubevidst refleks forfriskende til mad. Ethvert forsøg på at fodre et barn vil føre til ukontrollerede angreb af opkastning. Som følge heraf vil barnet spise endnu mindre end nu – cirklen lukker, vil problemet med lav vægt kun forværres.
  • Overtrædelse af den normale fordøjelsesproces. I tilfælde af at kroppen modtager mere mad, end den har brug for til normal funktion, vil fordøjelsessystemet uundgåeligt overbelaste. Konsekvensen kan være en krænkelse af dets normale funktion og som følge heraf forekomsten af ​​diarré og endog dysbiose.
  • Overdreven kropsvægt. Ovennævnte er det mest almindelige resultat af barnets krævende fodring. Meget sjældnere, men stadig nogle gange er der en sådan komplikation som et overvægtigt barn. Ordningen for dens forekomst før banaliteten er enkel – en organisme, som konstant modtager en for stor mængde mad, til sidst tilpasser og genopbygger, hvilket resulterer i en tendens til, at barnet bliver overvægtigt. Og at være overvægtige vil ikke bringe dit barn andet end et hav af problemer.

Forresten vil problemerne være de mest forskelligartede – begyndende med sundhedsproblemer, der slutter med psykologiske problemer. Så er det værd at opfylde dine ambitioner med egne hænder for at rejse fra dit barn en usikker og usund person?

Er der et problem?

Før du panikerer om dit barns undervægt, skal du sørge for, at dit barns kropsvægt problem virkelig eksisterer. Alle børnelæger med misundelsesværdige persistens ansigtet tilfælde, når skræmte mødre vende sig til dem med klager, at barnet vejer lidt.

Men når barnet undersøges og vejes, viser det sig, at barnet på trods af morens frygt og familiens frygthistorier fuldt ud svarer til aldersnormerne. Hertil kommer, at lægerne i tillæg til aldersstandarder tager højde for et så vigtigt aspekt som harmonisk fysisk udvikling eller med andre ord korrespondance mellem højde og vægt.

Men forældre til et meget lille barn skal være meget opmærksomme og reagere straks på forværringen af ​​barnets appetit. Desværre, hvis barnet ikke spiser godt, opdager lægerne som regel alvorlige sundhedsproblemer. For eksempel kan en mangel på appetit hos en nyfødt baby indikere en sådan formidabel komplikation som en tarmobstruktion. Og hvis et 3 måneder gammelt barn ikke spiser godt, kan du mistanke om dysbakterier i din baby.

Tynd baby

Hvis din frygt ikke var forgæves, og efter undersøgelsen og evalueringen af ​​dine barns fysiske parametre vil lægen bekræfte manglen på legemsvægt, det er nødvendigt at finde ud af årsagen. Det er også umuligt for forældre at gøre dette selv, så det er værd at give denne øvelse til børnelæger.

Læger skelner mellem to typer tyndhed:

  • Sund tyndhed. I dette tilfælde skyldes den øgede slankhed i dine krummer kun en genetisk disposition til en lille masse af kroppen. Som regel kan både mor eller far, og nogle gange også begge forældre, ikke prale af særligt store størrelser af tøj. Der er en opfattelse, at væksten af ​​krummer i sådanne tilfælde med lav kropsvægt også skal være lille nok. Men det er rent vand misforståelse – der er meget magert, men samtidig højt folk, der har absolut ingen sundhedsmæssige problemer.
  • Patologisk tyndhed. I tilfælde af at vægttabet ikke skyldes de fysiologiske egenskaber ved dit barns organisme og ikke af arvelige faktorer, men ved nogen systemiske sygdomme i vitale organer, taler lægerne om patologisk tyndhed. For at hjælpe barnet med at få den krævede legemsvægt er en tilpasningsdiet ikke nok, barnet behøver behandling af den underliggende sygdom.

Mange forældre klager ikke kun om lav kropsvægt, men for det meste af barnets dårlige appetit, indtil hans fuldstændige fravær. Men alt er ikke så enkelt – det er svært at besvare utvetydigt, hvordan man får et barn til at spise. Fravær eller forringelse af appetit hos børn kan skyldes en række faktorer:

  • For nylig lidt sygdomme.

Den kendsgerning, at tiden for sygdomsappetit i de fleste tilfælde forsvinder fuldstændigt, enhver person oplever periodisk sig selv. Og børn bliver ikke en undtagelse fra denne regel. Så for eksempel kan en banal akut respiratorisk sygdom eller vandkopper fuldstændigt afvise barnets appetit. Som følge heraf kan et barn i en sygdomstid betydeligt tabe sig.

Forældre bør ikke være bange for dette fænomen – efter at dit barn bliver godt og hans appetit vender tilbage, vil han meget hurtigt vende tilbage til sin tidligere form. Husk dog behovet for en jævn og gradvis tilbagevenden til den sædvanlige kost. Dette er nødvendigt for ikke at overbelaste barnets fordøjelsessystem.

  • Psykologiske aspekter.

Hvis dit barn er meget dårligt spiser, nægter selv den mad, han elskede tidligere, men han havde ingen sundhedsmæssige problemer med sine læger, opmærksom på barnets psykologiske tilstand. Årsager til tab af appetit hos en baby kan være en række faktorer, såsom problemer med at kommunikere med jævnaldrende eller omsorgspersoner i børnehave, tvangsfodring. Alt dette holder barnet i konstant nervøs spænding, hvilket kun kan have en negativ effekt på hans appetit. Forresten, et barn spiser meget ofte i haven på grund af konflikter med undervisere.

En anden meget almindelig årsag til barnets afslag på at spise er banal barnlig jalousi, især når et yngre barn optræder i familien. I sådanne tilfælde, når grunden til at nægte mad er psykologiske faktorer, bør forældre høre en børnepsykolog, der vil fortælle, hvordan man skal klare disse problemer og give barnet en normal appetit.

  • Skjulte sygdomme.

I tilfælde af, at tab af appetit hos et barn ledsages af øget sløvhed, apati, hurtig træthed, bør forældre hurtigst muligt søge lægehjælp. Et sådant barn har brug for en øjeblikkelig undersøgelse af lægen og en række diagnostiske tests – en generel analyse af blod og urin, ultralyddiagnose af indre organer. Desværre indikerer en sådan tilstand af barnet oftest forekomsten af ​​en alvorlig sygdom, der kræver øjeblikkelig behandling.

barnet spiser ikke godt, hvad de skal gøre

Glistulær invasion

Det er ikke nyt for nogen, at tilstedeværelsen af ​​parasitter i et barns krop også ofte fører til tab af barnets appetit. Og hvis din baby har en lille vægt og en dårlig appetit, udelukker du ikke denne mulighed – sørg for at gennemgå en test for tilstedeværelsen af ​​parasitter i barnets legeme. Måske er dette grunden til, at et barn ikke spiser godt.

Forvent ikke at du ikke ser orme i barnets fæces – det betyder ikke, at de ikke er i barnets krop, og ormene er meget forskellige, ikke altid mærkbare med det blotte øje. Især stor risiko for infektion med orme i de børn, der har vane med at trække i munden i træk, såvel som i tilfælde af dyr, der bor i huset.

Mange forældre forsømmer behovet for at udføre periodisk profylakse af helminthic invasioner. Ifølge læger i denne henseende er ikke altid det samme – nogle læger har slået til lyd for regelmæssig profylakse, andre mener, at de giftige farmakologiske agenter har ikke kun en ødelæggende virkning på de parasitter, men også en negativ indvirkning på barnets krop. Sandsynligvis vil den mest korrekte beslutning i denne situation være en regelmæssig undersøgelse for tilstedeværelsen af ​​parasitter, og hvis de findes – behandling.

Overtrædelse af den daglige rutine

Meget ofte opstår problemer med undervægt som følge af problemer med den normale daglige rutine. Et tilstrækkeligt regime af dagen er nødvendigt for barnets fuldt udviklede harmoniske udvikling. Hvis du indser, at din daglige rutine har brug for korrektion, skal du sørge for at begynde at rette op på dem så hurtigt som muligt.

Det er meget vigtigt, at barnet ved præcis, når han skal gå i seng om aftenen. En sund nats søvn er meget vigtig for en voksende krop – ikke forsøm det. Et par timer før du går i seng, udelukker alle de irriterende faktorer, der kan udøve en stimulerende virkning på barnets nervesystem og forstyrre en afslappende søvn.

Ikke mindre opmærksomhed bør gives til spørgsmålet om morgenopvågning. Det er langt klogere at stå op en halv time tidligere i hvilende tilstand at samles i haven, på vej til at kommunikere med barnet, og ikke at blive hysterisk på grund af det faktum, at du ikke kan travlt med at finde nogle – nogle ting til at flyve hovedkulds ind i haven. Du forstår, at et åndesløst, trækende barn næppe vil få en komplet morgenmad. Det er med sådanne baggrunde, at alvorlige problemer med barnets appetit begynder.

Tvungen fodring

Problemet med obligatorisk fodring af et barn er allerede nævnt ovenfor. Men dette bør drøftes mere detaljeret. Det faktum, at mad ud over at opfylde kroppens fysiologiske behov i næringsstoffer bør bringe moralsk tilfredshed ikke behøver noget bevis. Men når spørgsmålet handler om babymad, glemmer voksne det ofte simpelthen. Men for et barn er en gunstig atmosfære under måltider ikke mindre vigtig end for en voksen.

Forestil dig en situation, hvor nogen på tidspunktet for mad meget fornærmer dig. Næppe kan du fortsætte med at spise med den samme appetit. Men dit barn er den samme person med lignende følelser og følelser. Og din “spis straks!” Vil kun forværre situationen. Du vil ikke have dit barn at spise mad til dit barn, maden var forbundet med en brændende fornærmelse og bitter tårer?

Derudover må du ikke glemme en sådan karakter af børnepsykologi, som modsigelsesånden, især stærkt udviklet hos børn på to til tre år. Og jo mere aktivt tvinger du barnet til at spise, jo mere aktivt vil han modstå ethvert forsøg på at fodre ham, selvom barnet faktisk er sulten. I denne situation er det meget mere fornuftigt at give barnet ret til at vælge om man skal spise eller ej.

Børns kost regime

Men under ingen omstændigheder skal processen få lov til at gå af sig selv – vil du, skal du spise, vil ikke have – ikke spis. Det er ikke nødvendigt at tvinge til at spise et barn, men det er under alle omstændigheder umuligt at indrømme “kusochnichestva” – snacks mellem de grundlæggende måltider. Selvfølgelig forsøger enhver mor at føde sit barn med noget, og hun giver et æble, slik, cookies og lignende ved den første anmodning.

Selvfølgelig, efter alle disse snacking, overtale barnet til at spise suppe eller kotelet vil være næsten umuligt. Derfor må du ikke give barnet mad mellem måltiderne på trods af de mest hotteste og kloge anmodninger fra dit barn. Og forresten, det samme gælder for drikkevarer – mælk, compote eller te kan meget godt slå barnets appetit. Hvis barnet ønsker at drikke, skal han tilbyde et rent drikkevand. Ofte er det snacksene, der får barnet til at blive syg.

Spil med mad

Som du ved, er at spille for barnet et vigtigt element i udvikling. Spil, være interesseret i din baby. For det første skal barnet have et strengt defineret sted ved bordet. Pas på retterne – sammen med barnet vælger en smuk skål, der er designet specielt til ham. Som regel spiser krummen den ret, som moderen vil lægge i denne plade til ham, for igen at se på billedet på bunden af ​​pladen.

Se din baby omhyggeligt, især for hans smag præferencer. Prøv de produkter, som dit barn kan lide, tilbud så ofte som muligt. Sørg for at overveje dens smag præferencer – dette vil hjælpe med at undgå mange problemer. For eksempel spiser et barn ikke grøntsager. Tving ham ikke til at gøre det med magt – bedre tilbyde ham et stykke kød eller frugt, barnet spiser ikke en grød – tilbyde ham suppe.

Glem ikke, at appetitten til et barn er negativt påvirket af manglen på vitaminer. Kontakt din børnelæge, hvilket vitamin-mineralsk kompleks er bedst for din baby. Og glem ikke de naturlige kilder til vitaminer – grøntsager og frugter.

Og endelig er det nødvendigt at nævne den vigtigste egenart af barnets organisme om tre til fem år. I denne alder er der brug for meget mindre næringsstoffer for at udvikle og opretholde normal funktion end i enhver anden alder. Derfor spiser et lille barn ikke godt. Og forældrenes eneste opgave er at sikre, at barnets kost er fuld og varieret.

Vi råder dig til at læse: babyen spiser ikke godt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − 50 =